NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Bila Sesuai Shopping Barang Baby?::

25 June 2012

::Bila Sesuai Shopping Barang Baby?::

Topik masa sesuai beli barang baby hot jugak ye...for me, takde masalah bila-bila je boleh shopping barang baby asalkan poket berduit dan sememangnya u're mommy to be.. Kalau setakat tengah bercinta tapi takleh tahan tengok cute mute barang baby, terus dibelinya,nikah tak lagi..tu buang tabiat!hehe=p... tapi tak digalakkan terlalu teruja seawal kandungan dah mula shopping, bukan apa takut kita terlalu mengharap kita jugak yang kecewa nanti..actually orang tua kita sendiri pun mungkin ada yang berpesan bila dah masuk 7bulan baru boleh nak mencari barang-barang baby, sebabnya seperti diatas..Siapapun kalau anak sulung memang akan teruja kan? tak sabar-sabar...macam penulis jugak..hihi>_<
pic source: boston.cbslocal.com
Tapi belum start shopping secara bersungguh-sungguh, faktornya tak tahu jantina baby, still 50-50, so nak cari barang kena universal lah, dua-dua boleh pakai, karang shopping barang-barang pink cute mute tu kang, tak memasal baby boy kena pakai gaun..hehe, kes macam sepupu, dah dua doktor confirm baby perempuan, alih-alih keluarnya baby lelaki..terpaksa shopping baju lain.. faktor lain tentulah bab kewangan dan tenaga yang ada. Sekarang ne memang takleh jalan banyak sangat, takleh diri lama-lama sangat kalau tak kena solat duduk, pasal tapak kaki sakit yang teramat sangat sampai nak berjalan tak rasa kaki berpijak, mungkin terlampau overweight (ke haku je ada masalah macam tu?huhu-_-"). Nak tidur beralih arah pun sakit yang amat belakang pinggang..so bila sesuai shopping barang baby, depends masing-masing..ada yang dah plan beli sikit-sikit, sebab tak nak terasa duit mengalir..ada yang beli secara pukal terus, settle tak nak fikir-fikir dah..yang mana-mana tak kisah, as long as beringat semasa berbelanja orait?..ee, geram jek tengok barang-barang baby kan??^_^

No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign