NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Syrup & Baby Heartbeat Sound::

31 May 2012

::Syrup & Baby Heartbeat Sound::

This week terpaksa pergi check-up lagi..T_T, tak tahu macam mana nak control berat badan sendiri, walaupun rasa macam dah control makan (err, ye ke?) still jugak berat naik mendadak..Alhamdulillah, walaupun masalah sama setiap kali check-up, air gula tak pernah pulak kena suruh minum, risau jugak yelah masa ne semuanya berisiko..huhu, harap-harap kenaikan berat ne tak menjejaskan apa-apa hormon badan..mybe kena tambah rutin harian nak bagi berpeluh sakan..2 minggu lagi dah kena sesi cucuk-mencucuk untuk kancing gigi..okeis berdebar tetiba-_-".

Minggu lepas check-up dekat Klinik Desa, nurse cakap berat naik 5kilo, okei macam tak logik?terkejut sangat sebab memang dah tabiat before check-up weeks, dah timbang awal-awal sebab reminder for myself tak nak dengar nurse bebel..So, memang tak puas hati bila naik penimbang kat Klinik tu tetiba pulak naik berkilo-kilo lebih dari berat yang kita timbang awal-awal dalam tempoh dua hari lepas, rasa macam tak munasabah. Terus bagitahu nurse kat situ takkanlah dalam masa sehari dua naik berkilo lebih sebab kita sendiri dah timbang, then nurse tu tanya balik "awak timbang kat mana?kat sini penimbang dia lain, kat klinik kesihatan nanti penimbangnya lain, so kiraannya memang berbeza"...terus aku blurr, "abes nak refer yang mana satu ne?karang saya pergi klinik sana berat berkurang/bertambah, mana satu nak tahu yang mana betul tak betul?"...boleh plak nurse tu bebel "saya pun tak tahu, kenapa penimbang klinik desa ngan klinik kesihatan berbeza"..tak menjawab persoalan, terus dia suruh baring dan sapu gel kat perut..-_-"

Ingatkan nurse nak amik ukuran ke apa, rupanya hari tu buat nurse check baby heartbeat guna sound detector for the first time ok.. Mula-mula ingatkan bunyi kipas punyalah kuat, bila nurse cakap "Ni bunyi dengupan jantung anak awak, normal 140"  terus rasa nak jerit kat nurse "really??" sebak ok, owhh, baby mama tak sabar nak tengok awak. Lepas setel terus bagitahu en.azham pasal baby junior sampai suami pun rasa rugi tak masuk teman, maklumlah teruja kalau bab-bab detect tengok/dengar aktiviti baby junior ne..hehe..

p/s: senyum..

No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign