NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Shopping di EXPO baby?::

22 May 2012

::Shopping di EXPO baby?::

huu...bersenyap-senyapan sambil mengigit-gigit jari menahan sabar..boleh tak, for a week ne asyik menggoogle pasal info untuk tips shopping barang-barang baby especially kat Expo. Memandangkan 1-3 Jun neh ada KidsExpo di PWTC, for sure tak nak lepaskan peluang. Wahh, memang teruja lebih tengok orang post shopping barang-barang baby ne, cuma tuan menaip je tak merasa lagi keterujaan memborong barang kiut miut..tak sabar hokei.. First time kan, biasalah, muahahaa...memandangkan kitaorang ne spesis tak suka bersesak-sesak, terfikir jugak berbaloi ke tidak nak shopping kat tempat yang penuh padat macam tu nanti??ke baik shopping kat jusco je time Sale?huhuu, memandangkan tak sempat lagi buat survey harga barang-barang baby for normal price takut jatuh ke rugi plak shopping kat expo, wajibla ada jugak yang price tak berbaloikan..yang penting list kena dah get ready siap-siapla..err, duit pun satu, kat tempat macam tu confirm hawa nafsu tergedik-gedik nak membeli. 
Ini pun still dalam dilema nak menerjah Expo ke tak ne. Ingatkan sempatla menerjah Manjaku Baby untuk survey harga..tapi masa tak mengizinkan, terlalu banyak urusan unexpected terpaksa diselesaikan. Ramai jugak yang kata Manjaku Baby ne murah dan berbaloi..adess pening mak, last-last kena cancel part shopping barang baby pasal dah pening lalat nak fikir pasal nak berjimat bila shopping...hehe, tak pernah plak rasa sesadis ne bila nak bershopping, biasa main taram jek rembat yang berkenan. Tapi sekarang memang kena berkira lebihla pasal banyak lagi mende penting nak dimiliki kan. Kalau ikutkan bulan 7 baru nak shopping, tapi memandangkan masa tu bulan Ramadhan, takut mak buyung neh banyak songeh kalau letih berjalan, tambah-tambah puasa lagi, maka kitaorang decide bulan 6 dah boleh start shopping. Bulan 7 setting bilik untuk baby stuff. Plan je baru, entah jadi ke tidak..hehe. So sekarang kena banyak google tips dari bloggers mommy yg dah berpengalaman bershopping sakan. owhh, i need more tips supaya tak terbabas tika shopping dan tak membazir if terbeli barang-barang yang tak diguna. 

p/s: mode:can't wait-__-"

4 comments:

  1. salam..

    bukan semau murah..kena pandai tengok juga la ;)


    jemput joint contest syira :

    http://www.sissyira.com/2012/05/contest-2-kata-kata-indah-sticky-post.html

    ReplyDelete
  2. owh..kalo gi expo ni mmg kna aim trus ape nak bli..kalo baru nk survey2 mmg ssh or boleh terlebih bdget terbeli yang tak perlu..meh cek entry kt ni..tips ni dari pengalaman kt sendri..hope dapat membantu :)
    http://happywaytales.blogspot.com/2011/11/2nd-maternity-children-expo-tips.html

    ReplyDelete
  3. sis syira: ok thanks remind..takot rambang mata...hehe

    ReplyDelete
  4. rini.borhan: tq for tips,sgt berguna!!Kena beringat jelah part nak tahan nafsu membeli tu..hehe

    ReplyDelete



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign