NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Belanja Semakin Bercabang-cabang::

13 May 2012

::Belanja Semakin Bercabang-cabang::

Terkedu betul bila shopping barang-barang moms M2B neh, tak shopping lagi untuk baby...adess, makin luas cabang belanja..so nak tak nak memang dah kena target betul-betul bila ada warehouse sale for baby, boleh berjimat sikit..yang penting checklist for baby kena get ready awal-awallah, sempat jugak en.azham tengok list untuk diaudit (biasa ahh, M2B semua barang bantai masuk list nak beli..kihkih) untuk finance budget , tu pun tak sampai 15 minit...dah goyang-goyang kaki pasal takde secretary nak explain most of list..-_-'. Sudahnya off topik keluar pegi shopping barang maknya pulak. So nak bukak balik topik checklist barang baby neh tunggu  time nak shopping pulaklah, baru kelam kabut nak audit checklist-_-'.Maybe masuk bulan ke-7 kot baru boleh sibuk nak men'shopping', sebab part buat saving pun kena bersungguh jugak..hee. Teringin sangat nak  pergi Baby expo,huuu-_-'

Bila perut makin memboyot neh, segala baju-baju suami tegur seksilah, ketatlah, tak okeilah...so nak tak nak terpaksa jugak cari new wear yang lebih selesa dimata suami..yang keluar duit, tentulah orang yang bertanggungjawab buat boyot ne-_-' ..kebertanggungjawaban suami kadang-kadang buat kita tersentuh hati bila melipat baju tengok baju-baju suami tak bertukar pun dari tahun-tahun lepas (lap-lap air mata)...sibuk nak tukar yang isteri pakai sampai tak kisah pun pasal diri sendiriT_T (haku part gini-gini tangkap leleh sikit..hehuuu). Itu yang serba salah nak menterjah shopping mall, rambang mata..hehe, tapi dah boleh control keinginan yang bukan-bukan, nak jadi golongan mak-mak kan, kalau diri sendiri tak terkawal, camne nak kawal anak nanti...hehe. So bila saja-saja gatal kaki cuci mata kat bahagian budak kecik neh, terasa macam tak percaya pun ada, sebab yelah mood tengah awal-awal kahwin lagi, dah kena menterjah fasa lain...hehe=)), apapun bersyukur at least Allah bagi peluang untuk rasa apa yang mak-mak kita lalui...tambah pulak part regang, meregang, teregang dan mencegangkanT_T. Hope sangat mende tu semua berkurang (hilang terus lagi seronok) lepas bersalin nanti... Even thought rasa sedih sangat bila tengok part yang berubah dekat badan sendiri, sekurang-kurangnya Allah kurniakan kesihatan yang baik, dan yang penting demi my cute lil' bun lam tummy i'll do everything for you, dah tak nak peduli dah kulit buruk ke(err ye ke?hehe), naik sini sana ke, asal anak dalam kandungan sihat dan selamat dilahirkan, aminn^_^...Alhamdulillah. Grow up my lil'bun, semoga Allah sentiasa memelihara anak mama sepanjang kamu dalam kandungan mama yang comel ne..hihi=p.

No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign