NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Tak Suka Minum Susu, Kalsium Tahap Kritikal!::

02 April 2012

::Tak Suka Minum Susu, Kalsium Tahap Kritikal!::

Satu benda yang paling sukar nak diaplikasikan dalam menu seharian iaitu SUSU!!owhh, tekak neh  memang kureeenggg sikit dengan minuman berkalsium tinggi...Tu pasallah perkara yang paling serius berlaku semasa trimester pertama adalah sakit belakang dan pinggang. Pantang rajin sikit buat kerja rumah, mulalah sakit-sakit belakang dan pinggang, end-up suami pulak yang mengurut malam-malam lepas balik kerja, bukan kita yang mengurut suami penat balik kerja-_-". Terbalik punya kes...haha=p. Yes, i know memang kurang kalsium..ataupun disebabkan perubahan fizikal yang nak prepare space for my baby grow up...hehe, menyedapkan hati, tapi yang jelasnya terpaksa jugak habiskan sepaket besar Dumil MAMA tu, walaupun susunya sedap sangat sebab rasa vanila dan kurang manis..seakan terseksa nak habiskan sepaket tu-_-". The best solution after habiskan susu tu (sedaya upaya tak membazir, ikut kan nak buang aje, kalau en.azham tanya cakap je dah habis!...tehee;D, tapi tak oraitlah menipu suami, kesian suami cari rezeki kita dop membazir pulak kan...hehuu) kenalah mencari pil kalsium, kasi telan je..kan settle masalah!-.-.

p/s: mencari kedamaian^_^

No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign