NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Perihal Ais dan Aiskrim~Gagal!::

10 April 2012

::Perihal Ais dan Aiskrim~Gagal!::

Yang orang larang tulah payah nak buang tabiatnya....sekarang memang pantang tinggal minuman berais, uhuu, takde ais takpe asal sejuk-.-...degil betul nak tinggalkan tabiat tu tambah pulak bila selalu tengok suami dok minum minuman sejuk...mana tak terliur nengoknya, pantang suami bukak peti sejuk, kita pun bukak peti sejuk jugak...hehe=p. Siap bertekad tak buat ais (homemade) konon nak mengelakkan en.azham bukak tutup peti amik ais dan secara tak langsung mengurangkan rasa jeles tengok en.azham minum minuman berais, sekali diri sendiri gagal takleh menahan takde ais, buat jugak ketul-ketul ais!gagal test diri sendiri...muahaha=p.Masa awal-awal tu lagilah siap ada stok aiskrim dalam peti ais, huhu-_-". Nak dekat time check-up tahu plak nak berpantang, pasal tak nak dengar ceramah bebel dari nurse. Satu lagi sebab utama tak boleh tinggal minuman sejuk adalah haba terlebih, asyik panas aje, adeii..baru panas kat dunia-.-...huumm, macam mana ne...asal malam tak boleh tidur, pasal kerap bangun ngadap toilet... pundi tak tertahan, memang simptom ibu mengandung macam tu...
Alhamdulillah, walaupun tidur tak lena bersyukur sangat sebab secara tak langsung kita dah terlatih secara perlahan-lahan untuk bangun malam-malam, orang kata preparation untuk diri supaya senang nak bangun bila anak kejut nak menyusu nanti, insyaallah^_^...takdela tidur keras macam batu tak sedar apa-apa anak menangis nanti kan...so kena appreciate lah segala ketidakselesaan masa mengandung, insyaallah ada hikmahnya..amin. Grow up my lil'bun... 

p/s: betul ke baby jadi besar kalau asyik minum ais?mmm...-.-'

No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign