NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: :: Panic Attack, CCTV dalam Rumah!!::

27 April 2012

:: Panic Attack, CCTV dalam Rumah!!::

Mulalah panik bila terfikir yang ada CCTV dalam rumah ne..yelah mana lah tahukan kot tengah kita basuh baju orang mengendap kan?basuh baju okk lagi, kalo basuh yang lain..tu yang tak sedap tu..okei tu citer lain..CCTV dalam rumah yang ne lain macam sikit..haha. Kadang-kadang, yelah masa kita gini-gini (ecess, berkias pulak, maksudnya tengah mengandungi bayi dalam perut ne) semua mende en.azham perhati satu-satu apa yang dimakan maknya, kira macam food controller lebih kurang gitulah adanya..So mende-mende feberet dulu macam nescafe ke, teh memang dah kena skip terusla kan, ais pun kena kurangkan jugak, megi pun masuk list jugak..part minum susu macam wajibun pulak kena bebel kat en.azham pasal kurang men'susu' lembukan tekak ne..part mengurut (pasal dia kena jadi tukang urut tiap2 malam) lagilah ceramah hipotesis kesinambungan dari kekurangan tenusu mengakibatkan kurang kalsium yang memacu sakit pinggang (err, tu hipotesis ke-.-') tu dah jadi dessert plak. Sayang betul rupanya kat bini. Terima kasih daun keladi, i lebiu jugak..okes menggedik pulak..

Apapun adanya yang menimbulkan kepelikan dan kehairanan seperti adanya CCTV bila mana en.azham macam tahu-tahu pulak apa haku makan tika dia pergi kerja..nak sedapkan hati mungkin dia hanya menduga tapi terkebetulan betul pulak..kihkih. Macam soalan wajib pulak setiap kali balik kerja suami tanya makan apa?. Cukup kejung mulut nak jawab bila ditanya "awak makan apa hari ni? tengahari tadi makan apa?" (kejung nak jawab bila ada kes curi-curi minum nescafe ke, terbuat teh tarik ke, tergoreng megi ke ape kan) macam soalan dari CSI pulak, nak menipu kang, tipu diri sendiri pulak, so jawapan selamat kita tanya balik "agak-agak awak kita makan apa?" ..sekali bila terkena tu jawapannya betul yang part kita tercuri-curi minum/makan menu yang dilarang, mulalah kan haku nak buat-buat tertido..adeii..sampai sudah bila tanya "erkk macam mana awak tahu ne?!!!" en.azham gelak-gelak tak nak jawab..sampai sekarang misteri betul (tetiba X-Files opening song muncul lam pale otak..seram drama tu).. 

p/s: instinct la kot kan, sedap kan hati...hehe, tiap2 org ada CCTV kot dop perati setiap masa kan?..

1 comment:

  1. teringat masa i pregnant dulu... (macam lama je)... pernah menangis sebab kecik hati pasal makan... masa tu suspect kencing manis (suspect je, tak confirm pon lagi).. atas nasihat doctor... husband i punyalah control makan... hari hari paksa makan cerral.. oats... susu n kurma... masa tu makan cereal sambil nangis.. sebab sedih tak boleh makan nasi...

    take care to u!!!! :)

    ReplyDelete



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign