NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Kumpulan Minuman Berkalsium Tinggi::

07 April 2012

::Kumpulan Minuman Berkalsium Tinggi::

Entahlah nak list yang mana satu minuman berkalsium tinggi, yang pasti SUSU wajib berkalsium tinggi..hehe, memang takleh nafi, tapi antara pilihan susu yang fresh dari ladang, susu kambing memang terbaik...sedapnya!! teringat pulak akan kesejukan susu kambing fresh dari ladang beli kat depan masjid KLIA....ehehe, memang takleh lawan susu kambing debu tu, tambah lagi susu debu yang lain...(gulp!). Teringat pulak pesanan seseorang kalau nak anak rambut kerinting, makan kerang..hehe, macam lucu pulak..kihkih...eerr ke haku sorang je rasa statement tu lucu??huhu-.-".okei lari topik! Kalau yang jenis tekak tak boleh nak terima sangat susu (macam ada sorang tu...hee) boleh ganti dengan horlicks, cukup khasiatnya macam susu, ada asid folik dan zat-zat lain. Milo pulak nak kata tak berkhasiat tak jugak, okei je nak minum milo macam iklan dop pung pang cakap Milo bagi tenaga, memang betullah sebab ia diperbuat dari malt barli..cuma ada certain orang sembelit kalau minum milo...hehe..apapun nescafe/kopi/teh memang ada kafein yang boleh serap zat kalsium..so kena beringatlah...err, macam bagi pesanan kat diri sendiri aje...kihkih...okei bai>.<.
p/s: Air barli sangat baik untuk usus dan untuk orang demam..hee

No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign