NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Bio Oil & Stretch Mark vs Cellulite ::

18 April 2012

::Bio Oil & Stretch Mark vs Cellulite ::

Stretch Mark dan selulit jelasnya memang tidak sama, tapi ada keserupaan. Stretch mark sudah tentu terbentuk dari regangan kulit yang melebihi had yang sepatutnya..contohnya ibu yang mengandungi bayi, i mean pregnancy...hee>.<. Selulit tentunya kulit yang semacam kulit limau (eeeuurgghh burukkknya)..kebanyakkannya tertempek sekitar peha dan punggung...orang kurus ke gemuk memang berisiko ada menda alah neh, sebabnya masalah selulit ne they genetically driven, 85% mostly in female...huhu-_-'. Walaupun bukan masalah negara, ianya adalah masalah kecantikan, kecantikan dan perempuan memang sinonim kan, so to get rid this thing memang payah and takes a time. Macam stretch mark jugak, kalau tak ambil langkah awal memang melopong terkejutla tengok hasil regangan nanti-.-. 
So sebagai langkah awal untuk mengelakkan over stretch mark due pregnancy ne, Bio-Oil memang pilihan terbaik untuk sapuan yang kering dan selesa, bau pun sedap...ehhee, baru je nak masuk 2 weeks guna Bio-oil, tapi memang best, walaupun kesannya ambil masa sikit at least ada effort untuk elakkan perasaan menyesal dikemudian hari. Tambah pulak Bio-Oil memang mengeratkan hubungan suami isteri, bila sistem giliran menyapu diamalkan..kihkih, untunglah suami pun sibuk nak guna jugak menda alah ne=p. Baby junior pun suka!..Untuk selulit plak effort nya sama jugak, haha...sapu Bio-Oil, walaupun Bio-Oil lebih berkesan untuk stretch mark, bantai jugak sapu minyak ne. Selulit bukan senang nak hapuskan, kalau kurangkan maybe ada logiknya..bukan mustahil, tapi sukar sebabnya its a genetically driven. Tapi tak salah berusaha untuk cantik dan tempek segala produk yang mungkin boleh membantu, most important jaga makanlah-.-'. huuhuu...so mari kita berusaha untuk lebih cantik buat suami..=))

p/s: senyummmm

4 comments:

  1. ermhh x tau la kan.. tp dulu i mmg x iss gune bio oil.. cume last 2,3weeks b4 bersalin lupa gune coz berehat di rumah, then lps bersalin tgk.. hurmhh sigh.. ada.

    ReplyDelete
  2. ehee, tulah, ne pun try jugak bio-oil sebab ramai yg suggest, baca dari blogger ramai yang ckp berkesan...cuba jelah...ne pun dah late action, hihi

    ReplyDelete
  3. nak beli jugak..! tetibe lepas kawen ni mcm ada selulit n mcm gelebeh2 sket..apakah T_T

    ReplyDelete
  4. hehe...memang, lepas kawen baru nak perasan, masa membujang tak nak amik peduli cam ika neh, dah ada laki baru sibuk nak jaga...hehe, beli jgn tak beli=))

    ReplyDelete



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign