NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Nasi Berkuah Budu, Cili Api Picit!::

29 March 2012

::Nasi Berkuah Budu, Cili Api Picit!::

2, 3 bulan neh kadang-kadang selera tak menentu, kadang-kadang nak makan, kadang-kadang tak nak makan...ecehh, kelentong je keje...hehe=p. Actually selalu jek berselera tapi part yang berselera tu kadang-kadang tak boleh nak expect nak makan apa. Alhamdulillah, sepanjang trimesters pertama (yeeayy!dah nak nak masuk trimesters kedua) memang takde masalah untuk menjadi master chef kat dapur, cumanya kadang-kadang kemalasan tu adalah terselit sesekali dua mengakibatkan en.azham pergi kerja tak berbekal makanan tengahari...huhu-__-". At least tak pernah miss sedia breakfast kira okeilah kan?err menyedapkan hati-.-'. 
Kelantan rencah, budu rasa;D
Yang paling perasan, dalam sebulan sekali mesti ada feeling nak makan nasi putih berkuahkan budu je, pastu picit-picit cili api bagi pedas (penangan tanam pokok cili api depan rumah) berlaukkan ikan kering kekek (import khas dari kelantan) dan sedikit ricikan timun batang...perghh!macam master chef betul plak...salin ye resepi!payah nak dapat ne-.-...Confirm kelantan sejati anak dalam perut neh, budu mengalir dalam darah...kihkih=p. Memang berselera hadap menu neh, kadang-kadang nasi tambah, tapi sekarang dah kena kurangkan makan nasi, sebab tak nak berat badan naik mendadak-dadak-dadak.huhu. Kang tak pasal-pasal kena ceramah kat nurse plak bila check-up. So better beringatlah kan..Hurm, selera masa mengandung ne bukan boleh ikut citarasa anak tekak dan perut aje, tapi kenalah make sure anak dapat zat yang secukupnya dari apa yang ibu makan, pointnya berkhasiat. BUDU??of course berkhasiat, NeaLOFA pun makan budu okei tu pasal kulit cantik, katanya lah kan?-_-'. Sayang baby mama! kihkih=p...rasa nak hempuk je yang menaip ne..okei behave!

p/s: next mission-->cari pokok limau purut!




2 comments:

  1. walaupun x makan budu... tp tgk gmbr dah rase berselera.

    ReplyDelete
  2. ehehe...memang berselera kalau kena time nak makan tu..

    ReplyDelete



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign