NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Baby Budget & Shopping Planning::

28 March 2012

::Baby Budget & Shopping Planning::

Walaupun budak cute dalam perut neh masih di awal perkembangan untuk membesar alooo tomei tomei hahha=p, planning untuk shopping dan penyediaan budget perlu dibuat seawal mungkin supaya tak kelam kabut dalam aliran kewangan dan kita pun tak terover budget bila berbelanja. Betullah orang kata bila dah kahwin ne, cabang belanja semakin meluas seiring pertambahan orang baru dalam keluarga. So secara tak langsung sememangnya harus bersedia sebelum kahwin lagi mental dan fizikal untuk hadapi semua proses kehidupan. insyaallah^_^. Yang penting kena sentiasa bersederhana dalam semua perkara, insyaallah apa yang kita cuba perolehi cukup dari segala segi sekiranya kita sentiasa bersyukur dengan rezeki yang dikurnia-NYA. 
So berbalik kepada baby budget, sekarang dah mula mendapatkan panduan untuk menyediakan keperluan bakal junior dan budget yang perlu disediakan. Shopping planning pun dah kena target kat mana nak mencari keperluan baby junior with affordable price...SOGO one of my choice tapi kena pilih hari yang tepat untuk bershopping. Kalau yang jenis malas bersesak-sesak so kena avoidlah weekends..hheehuu. Teringat pulak peristiwa shopping barang-barang kahwin kat SOGO..memang berbaloi. So need to more info about promotion or sales and many more  tips klik saja SINI
P/s: owhh...^_^

2 comments:

  1. Tahniah..dah pregnant.. rasenya lame dah x melawat sini... hih.. shoping brg kt SOGO mmg best ^_^

    ReplyDelete
  2. tq ina..mm, tulah memang best tapi time sales tu...duuhh, nak queue tulah berejam..hehe

    ReplyDelete



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign