NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Asmaradana di Jeram yang Seram, Jangan Jakun Boleh?!::

13 February 2012

::Asmaradana di Jeram yang Seram, Jangan Jakun Boleh?!::

Hari minggu sangat seronok bila berdua-duaan...hehe, tak sangka pulak en.azham ajak pergi dating di jeram sebelum balik bercuti kat kampung... dah lama tak main air jeram since tahun 2010, masa tu bersungguh bangun pagi semata-mata nak panjat Bukit Broga  punya bersemangat!lepas penat mendaki singgah rendam kaki di air jeram yang sejuk macam ais..dah tinggal kenangan... so hari ahad lepas siap je buat bekal sandwich dan beli nasi lemak terus kitaorang bertolak ke Semenyih..kali ke-dua pergi sana, dulu masa bujang, ne dah kahwin lagi seronok pasal dah tak kontrol malu nak main air dah tak main celup-celup kaki je, mandi terus...hihi=p

Sampai je kat jeram terus isi perut, tak sabar nak rendam kaki dalam air yang terlampau sejuk...bila dah start rendam kaki jangan kata tak teruja...mandi tak sampai tak nak balik, berkali-kali jugak en.azham ajak balik sebab tak tahan air sejuk, walaupun muka dah naik biru, punya bertahan berendam air...best sangat-sangat, tak puas rasanya mandi jeram, tapi disebabkan segelintir pengujung yang tidak menghargai keindahan dan kesucian alam sekitar boleh pulak mandi bershampoo dan bersabun bagai dekat jeram tu, hangin betul...jakun betul mereka ne!ggrrr, tak pernah mandi jeram ke, nak bershampoo, nak bersabun ko balik rumah sental habis-habis dalam bilik mandi bukan dekat jeram okei?ehhh ter'emo plak-__-' ...geram sungguh dengan orang yang sebegini, tak fikir orang lain kot, orang ramai, takkan takleh fikir, huh...apapun hujung minggu dipenuhi aktiviti yang sangat menyeronokkan..
p/s: sejuk itu menyamankan=)

No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign