NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Yummy Fresh Salad Strawberry @Big Red Strawberry Farm::

21 January 2012

::Yummy Fresh Salad Strawberry @Big Red Strawberry Farm::

Buah strawberry memang sinonim dengan Cameron Highlands..tahun 2008 kali terakhir pergi family Day trip kat sini tak banyak tempat jugak yang saya sempat singgah, lebih kurang berbulan madu kali neh jugaklah...cuma tempat yang pergi dengan en.azham kali ne memang tempat yang tak pernah pergi lagi...baru syok kan..asyik tempat sama boring jugak nanti..memandangkan dah dua ladang teh kitaorang visit, so BOH Centre kat sungei Palas kitaorang memang tak sempat nak pergi..nak panjat bukit ngan kereta memang taklah..gerun wei lalu tepi curam..huhu-_-'..so terus decide cari strawberry park yang menarik dekat area Berinchang...Nasib baik terperasan signboard Strawberry Farm Agro Tourism...kat sana memang best.. memang satu bukit tu ladang Agro Tourism, tak habis nak pusing...tapi kitaorang sempatlah teroka semua ladang...alang-alang sampai guna je lah masa yang ada untuk menikmati cuaca segar kan?^_^...
p/s: salad kat sini sangat sedap..err, memang fresh..
Di ladang neh memang puas hatilah sebab semua dah ada kat sini, strawberry farm, cactus farm, flower farm dan yang penting sayur-sayur yang ditanam kat sini guna kaedah hidroponik. Boleh kata kat sini one-stop centre garden sebab semua dah ada kat sini, tak payah pergi banyak-banyak tempat sebab teroka semua tempat sini macam dah lengkap pusing satu cameron Highlands..ihii=P..gitulah umpamanya..lama jugak kitaorang lepak dekat sini hampir satu jam lebih...sebab kitaorang decide makan strawberry kat sini je..
pic: sekarang dah tak suka tengok gambar sendiri...gemokkk bulat-_-'

p/s: Big Red Strawberry memang best, 8.30 pagi dah dibuka..

No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign