NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Jatuh Tergolek di Ladang Teh Cameron-_-"::

19 January 2012

::Jatuh Tergolek di Ladang Teh Cameron-_-"::

Hambooii, laju je...suka sangat tengok orang jatuh tergolek ye...hehe=p. Pergi Cameron Highlands tanpa ke Ladang Teh memang tak lengkap kan...so kitaorang decide malam tu apa aktiviti seharian sebelum bertolak balik esoknya...susun schedule ke mana nak pergi penuhkan sehari tu sebelum pukul 4 petang sebab time tu fikir dah lewat petang nak betolak balik...Pepagi lagi, bukanlah lepas subuh dah keluar...dalam pukul 9 pagi kitaorang terus keluar isi perut..tu pun dah kira lewat check-out-_-". 
p/s: miss the moment
Kenyang je perut terus pergi ke ladang Teh, so alang-alang dah sampai kat ladang teh tak sahlah kalau tak shoot gambar sekeping dua...huhu..Sempatlah dua ladang teh kitaorang pergi...dekat ladang ke-2 tu, bukan mainlah suka dop shoot gambar...memandangkan dekat cameron cuaca sejuk, hujan sekejap-sekejap..tanah ladang pun jadi bahaya dan licin...Dalam keterujaan kitaorang dop sengih-sengih depan kamera, berlaku kejadian tak diduga...err, yang penting bukan saya yang jatuh tergolek...insiden tu berlaku dekat orang lain tapi sebelah kitaorang..en.azham plak ternganga tengok si cantik manis jatuh tergolek...haku plak gelabah lebih, pasal ter'imagine' macam manalah kalau diri yang tergolek masa tu, sah macam nangka busuk tergolek dengan badan dah debab ne..huhu-_-. Apapun buat yang bercadang nak berjalan masa CNY nanti kat ladang teh tu kena beringatlah ye.. Keindahan dan kehijauan ladang teh memang memakau pandangan mata...subhanallah...tak puas rasanya menatap keindahan alam^_^

3 comments:

  1. mmg cameron asek hujan jer ek?? Hari LR pg masa ujung2 cuti sek thn lps pon hujan

    ReplyDelete
  2. ami tak merasa honeymoon kat cameron. tak sempat.. sobsss

    ReplyDelete
  3. ha'ah, maybelah kat CH kerap hujan sekarang, tapi sekejap2 gitu..ujan bukit kot

    ReplyDelete



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign