NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Bride Please Be Aware! Kerana Nila Setitik Habis Susu Sebelanga::

29 January 2012

::Bride Please Be Aware! Kerana Nila Setitik Habis Susu Sebelanga::

iye-iye je tajuk, tapi memang nak ingatkan B2B berhati-hati!...dalam keterujaan melangsungkan hari bersejarah kita, jangan kita masuk kemulut buaya, terpesona dengan tawaran pakej perkahwinan sama ada untuk make-up ke, pelamin ke, photographer ke, katering ke, semualah!kena berhati-hati dan alert dengan sekecil-kecil perkara...takut kita tertipu nanti...tetiba up entri neh, pasal kecoh kat wall FB photographer penipu...tak pasal-pasal tercemar imej photographer dek orang sebegini...menyalahgunakan kepandaian dan kemahiran untuk mendapatkan keuntungan!pathetic! ada jugak yang terdesak buat macam tu ea...kerana DUIT sanggup buat apa saja..indah sungguh dunia hari ni, akan datang tak tahulah...harap masih bertamadun..-_-". Karang sia-sia pulak jadik si cerdik pandai contohnya macam si salmah lakonan Eira Syazira dalam cerita 'Baju Kebaya Terakhir Bapak" kat TV9 hari tu..memang sadis cerita tu...nauzubillah! semoga kita menjadi anak yang taat serta sentiasa berbuat baik kepada ibubapa sehingga ke akhir hayat mereka...eh, termasuk simpang cerita lain pulak...huhu-__-'. 

Back to the topic, nak memilih orang yang terlibat dalam kerja kahwin kita bukannya semudah melihat hasil yang diberikan seperti yang diwar-warkan, kadang-kadang indah rupa dari khabar..so tak nak lah akibat terlalu berhati-hati juga kita terkena...dalam memilih kena ambil banyak panduan, tapi dalam soal ne, kadang-kadang nasib juga...even kita dah pilih yang terbaik namun berlaku juga kesilapan dan ketidaksempurnaan dalam majlis...anggap itu hanya ujian dari Allah...kena positif, tak semua benda yang kita nak sempurna jadi sempurna, kita hanya mampu merancang, yang menentukan hanya Allah yang Maha Esa..Sesungguhnya setiap kejadian ada hikmahnya...Whatever, to bride to be, just follow the flow, give the best effort for your awesome wedding day dan jangan lupa sentiasa panjatkan doa dari-NYA semoga sentiasa dipermudahkan segala urusan..enjoy your single life before you enjoy the marriage life..Buat penipu yang berusaha untuk menipu, thumbs-up untuk usaha yang terlalu sia-sia itu, duit boleh diambil , tapi keikhlasan untuk untuk dimaafkan payah untuk dicari...semoga Allah sentiasa membuka hati si pelaku supaya insaf dan dilindungi rahmat Allah selalu...amin. 

p/s: harap-harap tak tertipu jugak, nauzubillah..outdoor photo shoot dah bayar deposit dah, entah bila nak tunjuk diri ne-__-.... tadde masa lagi...huhu

2 comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign