NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::DIY Bekas Hantaran Kayu Fresh Carnation untuk Suami::

24 December 2011

::DIY Bekas Hantaran Kayu Fresh Carnation untuk Suami::

Masa DIY fresh carnation untuk bekas hantaran hari tu tak terlintas pun camne rupa nak cucuk-cucuk carnation ne dekat bekas kayu tu...main buat je dulu bunga...sampai tiba waktunya nak balik untuk majlis, baru sibuk fikir nak hias bekas macam mana...memang kelam kabut pasal rujukan nak hias-hias bekas tu semuanya kat kampung... bukan main dulu kumpul majalah pengantin untuk buat rujukan, sekali masa nak guna main hentam je, buat cam ball saje. Apapun,bekas hantaran siap dihias  4 hari sebelum majlis..huhu, memang kelam kabut sikit, memang takkan dilupakan, ayah sendiri yang tolong saya pakaikan inai malam sebelum akad nikah (terharuT_T) sebab orang lain dah tido kepenatan ...memandangkan banyak hal yang kena setel sebelum majlis, pantang untuk bakal pengantin tak amik pusing...sehari sebelum akad nikah baru lekat kat rumah. Orang kata bakal pengantin takleh keluar rumah nak dekat-dekat majlis..betul ke? tak tahu nape sebabnya...^_^. Apapun tak sangka, sekeras-keras jari jemari neh..menjadik jugak bekas hantaran even tak sekreatif orang lain...yang penting jimat dan puas hati sangat-sangat...hihi. Malu sendiri bila tengok hiasan bekas hantaran dari suami hasil air tangan mak mentua sendiri, sangat-sangat kreatif..fuuh, tergamam! apapun awal-awal lagi mak mentua pesan boleh belajar darinya...nak turunkan ilmu...muahaha... love it ma^_^

pic: see...total different punya kreativiti...apapun dua-dua i suka sangat...yeeahhh!! err, apesal pengantin pun nak interframe, asal nak tunjuk gambar bekas hantaran je...heee

2 comments:

  1. tq=)...warna pink& orange pun cantik.. kena banyak try n error...hehe

    ReplyDelete



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign