NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Cerita Rumah Baru dan Kehidupan Baru::

12 December 2011

::Cerita Rumah Baru dan Kehidupan Baru::

Setelah penat meng'google' dan mencari rumah yang bakal diduduki selepas kahwin...kesimpulannya memang sukar juga untuk jumpa yang kena dengan kehendak dan kemampuan...well said memang memenatkan! tak tambah lagi part mengemas. Sebelum kahwin ada juga mencari tips-tips untuk bakal pengantin yang akan berpindah rumah...sadly memang jarang kot post pasal isu tu...quite blurr dengan segala senarai semak yang perlu ada untuk pindah rumah baru..nanti ingat nak buat sikit senarai semak buat bakal pengantin yang mengalami situasi macam saya ne...
Yes, memang seronok bila duduk rumah sendiri even sewa je...ai mean kita dan pasangan more independent. Excited betul masa mula-mula nak pindah tapi ada jugak yang peningkan kepala rasa nak nangis pun ada mengenang balik akan banyaknya dugaan sebelum kahwin. Alhamdulillah, yang penting it goes smoothly and i can say that preparation pindah rumah sama penting dengan preparation for wedding day. So dalam persediaan dan keterujaan nak kahwin, kehidupan lepas kahwin perlu sama dititik beratkan. Jangan lepas kahwin tinggal sehelai sepinggang sudah. Jangan burn duit kita untuk majlis sehari dua tu (if banyak sponsor and budget just ignore this advice...ngeee)so spend more untuk kehidupan lepas kahwin okei...apa pun kehidupan baru memang menyeronokkan>_<

No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign