NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Trip To Melaka Bandaraya Bersejarah#2#Asam Pedas::

21 October 2011

::Trip To Melaka Bandaraya Bersejarah#2#Asam Pedas::

Kalau pergi melaka tak pekena asam pedas memang tak sah kan, tapi saya okei je, pekena atau tidak, yang penting makan...haha=p. Memang pelik bila makan asam pedas ne, sebabnya masakan sampingan lain seakan tidak kena...ngee, biasa orang makan asam pedas ngan nasik semata-mata je ke?ke apa lauk sampingan yang lain sesuai dimakan dengan asam pedas. So malam tu lepas siap solat dan berehat sekejap terus pergi makan malam berhampiran MITC tu...entah apa dah nama restoren tu, lupa!hehe..Makanan kat situ malam tu kebetulan semua jenis asam pedas dah habis kecuali asam pedas ikan senangin dan kembung aje..so order yang tu jelah...Kesimpulan lepas makan tu, komen dari en.azham "sedap memang sedap, tapi tak original, macam segera je serbuk asam pedas tu"...eheh, saya? meng'iya' kan apa yang en.azham cakap.ngee... 
 Note: asam pedas ikan senangin...sedap!isi tebal
Note: lauk sampingan..sotong masak apa ye
Lepas tu terus bercerita dengan en.azham masa saya balik kampung nak uruskan dokumen nikah kahwin dan setelkan barang-barang hantaran, mak saya suruh belajar buat asam pedas..haha, terus tak puas hati cakap kat mak "mak, kita tak kawen ngan orang melaka pun kenapa nak kena belajar buat asam pedas nya". Terus mak jawab " bukan takat asam pedas, yang lain pun banyak lagi nak suruh belajar buat, karang dah kahwin ko sibuk dop calling-calling mak macam kakak ko tu time nak masak"...haha, kantoi kakak haku...adess, pedas menusuk terus dibaginya...-__-'. So nak mengelakkan haku pun jadik macam tu, time tu jugaklah sibuk nak tanya resepi, mak ajar awal-awal...tapi memang confirmlah jadi macam tu jugak nanti kan..bukannya terus ingat sekali buat...ngeee. Agak-agak macam tu lah warga ibu melayan karenah anak dara  yang baru kahwin kan...hehe, kesian mak...tambah pulak haku sorang plak wat camtu nanti, kira pasne haku menuntut dengan kakak jelah...ngee

Note: mahu pergi melaka lagi...yeeahhh!

No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign