NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Telur dibungkus Tisu atau Bunga Telur::

28 October 2011

::Telur dibungkus Tisu atau Bunga Telur::

Kalau baca penulisan Jalil Ali saya teringatkan isu telur dimajlis kahwin...sekarang memang boleh dikatakan kebanyakan pengantin memudahkan perkara cenderahati buat tetamu dengan menggantikan telur pindang/rebus dengan makanan ringan lain. Selain mudah disediakan, cepat dan tahan lama ianya juga tidak memerlukan masa dalam menyediakannya, betul tak? Tapi orang dulu-dulu memang simple aje bungkus telur dalam tisu aje, jimat! Zaman sekarang, nak mencari bunga telur yang murah satu hal, kalau ikut hati nak je guna tisu bungkus telur, setel takyah fenim-fenim nak keluar duit sekali banyak..kot  jadi bahan nanti!tambah yang mulut puaka...tapi kalau ikutkan mende sememeh ne tak jadi hal pun kalau tak bagi kan? tapi tulah haku terikut jugak adat...heh!
nak jugak bagi tanda appreciation kata mat salleh=)
pic: Sekadar gambar hiasan, memang rambang mata kat sana=)
Kalau ikut mulut orang takkan habis kan?apapun kita jugak yang keluar duit...neh point utamanya nak cerita pasal misi mencari bunga telur dekat Nilai 3, so far nak kata murah sangat barang-barang kat nilai takdelah sangat...pada pandangan dan pengalaman sayalah. Masa pergi sana tu tak ramai orang mungkin sebab pagi lagi kot...berpeluh jugaklah jalan-jalan pusing semua kedai nak carik bunga telur yang paling murah...lastnya jumpa jugaklah yang serendah RM0.60, puas hati lah dengan barangnya. Kalau ikutkan ada lagi yang paling murah dalam RM0.40-0.50, tapi sangat teruk macam yang recycle pun ada gayanya..so decide amik yang pakej dia bagi 3 kotak RM 100, yang saya amik neh kira so-so jelah sebab fikir orang akan buang jugak nanti...huhuT_T...sayangnya duit, macam tu je dibuang!ada lagi yang cantik, tapi kitaorang ikut bajet betul-betul...tak nak membazir...

Note: yang penting tuan empunya puas hati..cukuplah=)

No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign