NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Kreatif dan Rajin bukan Suatu Kebiasaan~Hidup Zaman sekarang kena pandai serba serbi::

13 October 2011

::Kreatif dan Rajin bukan Suatu Kebiasaan~Hidup Zaman sekarang kena pandai serba serbi::

waahhh, sekarang ne tak tahulah datang semangat nak bermanik-manik, suka yang bling-bling sekarang ne...heh!mengada...so sekarang banyak men'google' tentang manik-manik...takde keje...hehe, apapun semua mende sekarang ne kena banyak belajar buat sendiri dah, nak mengupah banyak duit yang mengalir...semua barang dah naik rega.....-___-". Tadi ada terlihat status vendor perkahwinan (butik pengantin) dah mula update status "harga pakej tahun ne 2011 dan tahun depan 2012 berbeza, even book tahun ne untuk tahun depan, caj berbeza". Adeeeiii sedih betul...nak kawen makin susah, mende mudah semua jadi makin rumit...sebab utama DUIT, even gaji dah dinaikkan, harga barang yang naik tak terkawal, kesannya sama je. Bersimpati dengan komen-komen dari B2B antaranya"kena buat loanla nak kawen nampak gaya"...sedihkan, wedding yang habis simple pun dah berapa yang habis, tu belum sederhana, part makan minum kenduri, hhhaiiihh...Nak kahwin pun tak bergantung kepada CINTA semata, duit amat mempengaruhi dan mengawal hidup kita sekarang. Sungguh terasa peritnya zaman sekarang-_-". So sekarang mende-mende basic kena pandai-pandailah belajar, menjahit (at least dapat jahit langsir sendiri dah okei), memasak (takkan asyik nak makan kat kedai je kan), at least ada something yang kita boleh save. Kalau upah dah berapa kita habiskan semua tu kan?mmm..entahlah, apapun hidup mesti mahu tenang=).

Note: masih tersenyum

No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign