NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::DIY Bunga Tisu,Fresh Carnation ::

10 October 2011

::DIY Bunga Tisu,Fresh Carnation ::

mmm, entahlah mood berangin nak men'DIY' bunga untuk hiasan barang-barang hantaran...tak sangka plak haku rajin melayan mende-mende gitu...tetiba jadik rajin dan berseni, sungguh dasyat penangan nak kawen...awww, haha=p. So far tak tahulah nak cakap berapa peratus yang completed. huhu-_-. Tinggal dalam 50 hari je...cepatlah plak masa berlalu...nak kata perasaan gembira, adalah jugak, tapi pening fikir bab kewangan, kalau tak kuat nak hadap dah terbaring dah...mmm, apapun most of B2B maybe hadapi situasi ne, so kena handle baik-baiklah. Bila dah keadaan macam ne baru tau tentang kebaikan saving masa memula dapat kerja. Walaupun mengikut hati dan kehendak, gaji awal-awal buat enjoy dulu, simpan bila dah puas enjoy...salah rupanya fikir macam tu-_-". So even masih takde pasangan atau tak pernah terfikir kearah membina keluarga, kewangan tetap harus diutamakan, biar ada target, at least kita buat saving untuk diri sendiri, dan betulkan minded buat saving bila dah ada niat nak kahwin. Tak sepatutnya macam tulah kan. Tapi gaji pertama masa dulu-dulu memang confirm buat belanja diri sendiri macam bagi hadiah kat sendiri, contoh macam saya ne, terus beli handset (tak sampai setahun rosak) tu pasal daku dah tak bazirkan duit beli mende-mende macam, tu dah serik, even ada keinginan...hehe, sabar jelah tunggu duit bersepah pasne haha, lagi pun ada mende lagi penting untuk difokuskan. 
eh, neh asal haku membebel tak tentu hala...eeerrr, just nak bagi point utama sebab rajin men'DIY'...pasal nak JIMAT...kahkah, tu je...lagipun tak naklah burn duit untuk mende-mende merapu untuk Bigday, fokus utama sekarang lepas kahwin tu.huhu....lagi banyak nak pakai duit, so rasa senak jugaklah sekarang...muahaha=p. Hasil dari kesetiaan dop jenguk B2B (dah kahwin pun) Intan Norazam, timbul perasaan nak buat sendiri apa yang boleh buat, she's really adorable, memang inspired betul daku ne kat Intan....semua Intan DIY, puas hati pulak tu, huhu...so akibat semua benda last minute saya DIY yang mana sempat jelah, rugi plak tak start awal-awal, takde idea...-_-". The best thing DIY carnation ne, cepat siap..he, langkahnya lipat-lipat cam kipas, ikat tengah-tengah, then buka kelopak...done!okei fenim eh baca langkah-langkah tu ea...pergi google sana 'bunga tisu'...-_-'

No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign