NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Drama Kad Kahwin, Secantik-cantik dan semahal-mahal ke Tong Sampah jua::

16 September 2011

::Drama Kad Kahwin, Secantik-cantik dan semahal-mahal ke Tong Sampah jua::

Mengingatkan kembali episod tempahan kad kahwin memang buat diri emo(masa tu jelah) sekarang dah okei dan terima seadanya...hehe, biasalah bila part yang melibatkan duit mengalir bak air, kenalah jugak berkira. Saya  dengan en.azham dah awal-awal booking pakej kad kahwin masa Karnival Pengantin hari tu. So lepas 7 bulan booking barulah kitaorang decide nak menanya khabar macam mana design yang sebenar-sebenarnya kitaorang boleh ambil. First pergi kitaorang dah pilih siap-siap design kad yang kedai tu bagi, then kitaorang terkejut pasalnya kena tambah sikit fulus if nak tambah apa-apa kat depan kad tu, pasalnya kad yang kitaorang booking tu rupanya yang readymade. So yang tu takleh nak cakap apa sebab ada silap saya ngan en.azham jugak pasal masa booking tu tak tanya details yang custom made@readymade, so redha jelah tambah sikit untuk blok nama sebab dah memang puas hati dengan design kad tu. 

Second time pergi kedai tu, sales person tu cakap kena pilih balik design sebabnya dia silap bagi pilihan design kad kat kitaorang masa mula-mula tu. adeiii...kat sini memang dah terusik saya punya emosi, demmm!! Tambah pulak design kad yang kitaorang kena pilih tu takde pilihan (maksudnya, design yang sales person bagi masa kitaorang g second time tu, satu design aje-_-'). kalau ikutkan kemahuan hati mahu je ubah pakej, tapi nasib baik masih rasional dalam buat keputusan, memandangkan saya memegang prinsip 'Secantik-cantik dan semahal-mahal kad kahwin, akhirnya masuk tong sampah jugak'...akhirnya pasrah aje amik design yang satu-satunya design yang ada untuk pakej yang saya ambil. Bagi map dan design bunting sekali, alhamdulillah even berdrama untuk kad kahwin ne, saya puas hati sebabnya on time siap dan kad pun okei je.hihi, takde yang rosak dan tetiba tukar colour ke apa, memang boleh cakap puas hatilah. Dengan harga 30sen dah boleh dapat kad yang boleh lah puas hati kita, so takdelah rasa sangat rugi keluar duit tu...hehe

note: macam tak percaya bila tengok nama kat kad tu...hihi

No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign