NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Resepi untuk berbuka bukan semudah yang disangka::

06 August 2011

::Resepi untuk berbuka bukan semudah yang disangka::

bila dah balik ke tempat dunia satu lagi, segalanya kena buat sendiri, nak makan apa, nak masak apa...hmm, susah juga ye bilamana bila otak banyak berfikir akan resepi yang bakal direalitikan dalam kuali, periuk belanga. Kadang-kadang sampai habis idea nak masak apa, walaupun masak pun tak lagi...dan paling sadis akibat terlalu banyak tengok resepi kat laman web, google sana sini, belek majalah sana sini, lastnya dapur tak berasap pasal dah hampir waktu berbuka, kedai jugak jawabnya...tu orang lainlah kot...hehe
pic source:rosemarycompany.com
apapun setiap kali ramadhan jangan jadikan ianya bulan penuh dengan pesta makanan, disebabkan bulan lain terkurang rajin, bulan puasa terlebih rajin, habis resepi nak dicuba..perut nak diisi hanya satu, buatnya macam 10 orang nak makan...membazir jugak...bersederhanalah jelah dalam apa jua, even mengisi perut..ibadah kita tambah-tambah kan...moga ramadhan kali ini dimanfaatkan sepenuhnya...insyaallah^_^

Note: berjayakah diet ?

No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign