NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Pemandu teksi yang menakutkan, menggelabah habis!::

06 August 2011

::Pemandu teksi yang menakutkan, menggelabah habis!::

Bila melihat berita sekarang ne, amat amat menakutkan...dan situasi paling menakutkan berlaku seminggu yang lalu...seingat saya kisah pemandu teksi yang mengambil kesempatan keatas student uitm mungkin menjadi isu yang sudah lama, namun cerita sebegitu masih menjadi ingatan saya untuk lebih berhati-hati...kebetulan masa balik kampung minggu lepas saya call teksi dari tempat menyewa...datanglah teksi yang saya call tu, tak sampai 10 minit pun menunggu...kejap aje, bagus servicenya!cepat...namun part yang tak berapa berkenan bila pakcik tu dop bercerita pasal kisah dia sebelum ne memandu teksi diuitm guna kenari biru tu...kat situ okei lagi...sambil cerita, pak cik tu melencong guna jalan lain nak pegi ke stesen bas...dah mula cuak dah...pasal time tu dalam pukul 8malam...jalan pun tak biasa lalu selama 3 tahun dop shah alam neh, gelap gelita, short cut agaknya...huhu...
pic source:kualalumpurcity.olx.com.my
pak cik tu cerita yang dia dulunya bawak teksi kenari dalam uitm, tapi disebabkan ada satu kes tambah plak uitm dah ketat kan pengawalan keluar masuk teksi kat uitm, so pak cik ne cakap dia dah jarang masuk uitm...kira amik student kat luar aje...masa tu dah fikir bukan-bukan dah, cuak takyah cakapla...then pak cik tu sambung cerita yang lagi buat haku tak sedap hati...dia cakap biasa student perempuan je naik teksi dia...sekarang ne pun dia tukar kereta baru, dah tak guna teksi kenari.(i dunno know why he told me..motif??). dulu dia cakap ada jugak student perempuan suka naik teksi dia, sebab dah biasa sampaikan ada yang salam ngan dia cium2 tangan...aahhh sudah!haku rasa panik...adeii, tambah pulak pakcik tu cakap sampai berdebar-debar hati dia...time tu haku dah tak fokus sangat dah apa pakcik tu dop cerita, doa je banyak-banyak sampai stesen bas cepat-cepat...sengih cam dah tak ikhlas sangat-sangat, iyakan macam nak tak nak je...pedulik ahh, janji sampai kat tempat nak dituju...panik pasal cerita pakcik teksi pencabul tu muncul dalam ingatan...-_-... apapun alhamdulillah segalanya selamat, mungkin terlebih fikir negatif atau berburuk wasangka...huhu

Note: hmmm

No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign