NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Muka naik Bintik-bintik, diGigit Nyamuk atau Jerawat Pasir::

21 August 2011

::Muka naik Bintik-bintik, diGigit Nyamuk atau Jerawat Pasir::

Tataulah exactly jerawat apa sebenarnya kat atas dahi dan sekitar muka ne, tiba-tiba je naik bintik-bintik kecil halus, betul-betul mengganggu fikiran...eheh!yelah sangat...perasan time nak tengok cermin je...time tak tengok tak ingatlah...nak kata kena gigit kat nyamuk...mustahillah kan, tak merah-merah dan gatal pun takde plak...kena cari bedak sejuklah jawabnya pasne...hari ni pepagi lagi dah kena join induksi...-_-, nasib baik jugak tersedar pasal lepas subuh nak jugak tidur...buruk pe'el betullah, bila nak ubah tak tahulah...huhu(ne sebab pesanan kakak-kakak dan mak cik-makcik masa praktikal dululah pesan suruh tidur puas-puas masa bujang dah kahwin tak nanti tak cukup tidur katanya) punya lah bendul haku, sampai sekarang ikut...muahaha, cakap jelah ko suka tidur, nak cover pulak dengan pesanan orang...heh!okei fine...mengaku
-_-'...dan salah satu sebab pipi tembam jugak tidur terlebih limit...yang ne memang ada possiblenya...errr, pastu mulalah hormon tubuh tak stabil...naik jerawat sana sini, actually baru je sekarang diserang jerawat pasir...dah lama dah tak naik jerawat kat muka ne...camnelah orang yang kulit cantik-cantik, gebu dan gebus tu...mesti syukur sangat pasal tak payah nak cuci muka, pakai cleanser lah,tonerlah creamlah, memang leceh... tapi kulit cam saya neh nak jugak ikut style kulit yang gebus gebu tu, part cuci muka paling payah, time teringat nak sental atau dah terasa melekit sangat baru ingat nak sental menyental dengan scrub...kalau tak haraplah, time naik mende-mende camne baru mula nak gelabah pakai tu, pakai ne...kekadang malas jugak nak layan karenah kulit, tapi apakan daya kena lah hargai aset dan nikmat Allah bagi ne...hehe,tak boleh lah buat tatau je, kalau diri sendiri tak jaga siapa lagi yang boleh jagakan....hmmm, nampak nya kena tukar ke pencuci muka asal agaknya, dah 2 tahun tinggal guna yang merapu ikut suka rasa nak guna je, sekarang hasilnya...hmmm, kena rajinlah sikit pasni sental kulit..
Note: teruja^_^

No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign