NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Kenangan bermain dengan api tika lampau version 90-an #::

20 August 2011

::Kenangan bermain dengan api tika lampau version 90-an #::

Entah hape kena nak citer pasal main bunga api zaman-zaman dulu..mungkin zaman sekarang budak-budak dah tak layan ahh bunga api, layan bom ringan dah sekarang atau dengan kata lain mercun version makan tuan... entahlah apa kena setiap kali masuk bulan ramadhan mulalah sibuk keluar paper putus jari, melecur sana sini...kadang-kadang haku rasa nak pegi ceramah kat supplier stok mercun apatah lagi yang menjualnya...pasalnya adik haku sendiri pelanggan yang beli mercun...dan haritu nasib baik tak sempat haku g carik budak yang sampaikan info penduduk kampung yang jual barang tak berfaedah tu, geram jugak nak pegi tarik telinga budak yang pengaruh bagitahu adik haku mende bukan-bukan neh...budak neh memang tak serik selagi tak kena selagi tu lah dok mencari..ishhh!emo tetiba plak, padahal nak citer kenangan...wat de merepeklah, off pasal bebel-bebel neh-_-"...

Dulu nak main bunga api bawang tu pun takut terlampau-lampau...jarak nak campak mende alah tu setinggi yang habis berdiri kat beranda, ada dalam 2 meter lebih tingginya...bunyi bunga api...pehh!peehh!peehh!sekali campak, sekali bunyi...tak ganas langsung...-_-entah ape2 je kan...tapi part yang paling suka main bunga api suratkhabar...dulu biasa main bunga api kat tanah lapang depan umah mak long sekali ngan sepupu sebaya...suka jugak main bunga api ne...tatau plak camne boleh fikir buat bunga api camtu kan??...main bunga api yang ne sure tak meletup pongpang pong pang yang sampai boleh ganggu kejiranan macam sekarang ne...bunga api terover senyap tapi cantik...bahaya ada jugaklah kalau dop bawah bunga api ne yang tengah terbang...hehe, tapi tak pernah jadi apa-apa yang macam sekarang...hehe, klasik betul
pic: cara-cara klasik main bunga bunga api tahun 90-an..lepas nyalakan semua bucu tu,kitaorang pakat-pakat keliling sambil sebut naik!naik!naik!pastu mulalah pelan-pelan bunga api suratkhabar neh naik terbang...masa terbang tu kitaorang jerit tinggi lagi!tinggi lagi!sampaila surat khabar terbakar bentuk cam api-api bercorak...cantik sangat...hehe, seronok betul main bunga api version ne...alahaiii

note: induksi pepagi buta esok...huhu

No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign