NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Big Plate Ramadhan Buffet juga Percubaan kali Pertama::

20 August 2011

::Big Plate Ramadhan Buffet juga Percubaan kali Pertama::

iiihhh...asal macam tak sah plak kalo tak cite pasal makanan...hehe...takpelah kan nak buat macam mana...huhu. Banyak jugak dop baca review pasal Big Plate ne...tu yang rasa nak pergi jugak test rasa camne menu kat sana...pastu usaha jugak google map, get directions nak pegi Big Plate...disebabkan tak boleh imagine jalan ke tempat tu...tersalah jugak jalan sebab dah sampai tol ke sungai buloh...then u-turn balik ikut jalan lama ke subang tu baru jumpa...kalau tak, tak merasalah jawabnya....memandangkan ne bulan Ramadhan, hidangan Ala-carte start pulak pukul 9malam kat Big Plate...kalau ikutkan nak amik je Ala-Carte' pasalnya kalau amik buffet macam rugi pulak...sebab perut nak diisi bukan nya besar sangat...eeerr...hihi...ye betullah kan...
pic source: ne je makanan yang amik, amik sekaligus pasal payah nak g amik makanan berulangkali sebab meja kat kaki lima kedai-kedai je...huhu-_-
Lastnya decide amik buffet jugak pasal takut lewat plak sampai rumah...yang kecewanya masa nak book tu tempat dah hampir penuh, petang tu dah nampak dah gaya-gaya nak hujan lebat...so redha jelah...dekat nak waktu buka tu kitaorang sampai kat Big Plate, hujan dah renyai-renyai turun...lastnya meja yang booking kat outdoor terpaksa duduk kat tepi-tepi beranda kaki lima kedai...sadis betul...-_-...hari yang tak berapa okei nak test rasa menu...huhu, apapun nak tak nak booking dah, terpaksalah hadap jugak yang penting bukan makan dalam hujan...tak sangkalah plak memang ramai customer kat sini...walaupun begitu keadaannya, takdelah sampai serik nak pergi makan kat Big Plate dilain waktu...hihik...harap en.azham faham ayat ne...muahaha=p...Makanan buffet of course la western food, so dah dekat nak azan saya dengan en.azham mula pegi amik makanan...masa amik makanan dan letak kat meja saya pandang kat meja sebelah sambil fikir dan bermonolog sendirian...ececeh"eh, yang haku amik ne dah banyak ne, habis ke makan nanti?...orang meja sebelah baru dua pinggan makanan je atas meja, haku dah tiga pinggan dah" so terus bagitau en.azham stop amik, habiskan dulu yang mana ada...pastu bila kitaorang dah start makan, orang meja sebelah tadi tak habis-habis lagi mengangkut makanan...ada dalam 7 pinggan penuh meja mereka(2 orang je)...saya cakap pelan-pelan kat en.azham"ingatkan kita dah terover tadi kan"...Alhamdulillah nasib baik amik takat tu je, kalau tak membazir makanan tak habis...yang kitaorang amik memang licin kena bedal...huhu, yang kat meja sebelah...mmm kamu faham-fahamlah kan, ikutkan nafsu makan haku sebelum berbuka tadi pun memang nak amik bebanyak sepuas hati..tapi nasib baik tak ikut....apapun makanan kat sini bolehla dikatakan sederhana sedap...eheh, bagi 3.5/5...dari segi price maybe tak berbaloi sangat kalau buffet, if Ala carte' sangat berbaloi...hehe, so ada rezeki insyaallah lain kali terjah lagi kalau nak merasa...

note: Oblong kambing please..

No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign