NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Personel Taste banyak pengajarannya, tambah pulak hero hensem..hihik=p::

08 July 2011

::Personel Taste banyak pengajarannya, tambah pulak hero hensem..hihik=p::

pic source: allkoreandrama.com
Drama korea terbaru yang ditayangkan dekat 8TV sekarang memang hot sampaikan yang kat TV baru episode belasan tapi haku dah habis menengoknya, pasal tak sesabor nak tahu hujungnya sanggup mengadap youtube sampai tak ingat makan, alhamdulillah solat tetap diutamakan, tidur pun tak lena...eceehh, begitu sekali penangan mantap si hero lee min ho, -_-'...apapun drama korea yang ne, memang menarik perhatian...sebelum ne maybe dah naik muak pasal jalan cerita yang lebih kurang sama, even jugak yang personel taste ne, namun okeilah berbanding yang lain tu...hehe, ada jugak scene yang lebih kurang "Full house" ai mean banyak jugaklah yang yang lebih kurang sama...namun pengajaran dalam drama ne boleh jugak diambil buat panduan...contohnya:-

Kawan makan kawan
haku memang hangin giless nengok In hee yang terdesak tahap $%#(@, memang berkesan giless si in hee bawak watak camtuh, sampai haku nengok pun stress...adeiii, cian Gae in, pasal terlalu lurus percayakan 100% kawan baiknya selama 10 tahun, akhirnya ditikam habes-habes...adess, sapa tak pedih ulu hati kawan baik buat camtuh, so moral of the story dari hubungan Gae In ngan In hee, jangan terlalu overdos baik tahap super duper melampau percaya kat kawan yang belum tentu baik kat dalamnya...tempoh perkenalan tak semestinya menjamin hubungan tu.

Jangan terlalu lurus dalam bercinta
ecehhh...err, cam tade nasihat nak bagi pasal diri sendiri pun tak reti bercinta-cinta, gaduh-gaduh haku pandai...-_-''...apapun dalam bercinta jangan terlalu memberi, kena ada give and take, balance lah kan?jangan hanyut dengan kata-kata manis cam mangkuk Han Chan Ryul dop tipu si Gae In, Gae In pun satu lurus bendul...adess...no wonderlah, nama lagi ngah bercintakan?-_-'

Buang perasaan hasad dengki
oouhhh, watak In hee bawak memang buat haku meroyan mane taknya obvious giless dop jeles kat Gae Inn...apa yang Gae In miliki, semua dia nak rampas, emo betul masa nengok masa In hee cuba goda si Jeon Jin Ho, nasiblah si jin ho ne punya setia kat cinta dia si Gae In, even digoda camtu sekali oleh In hee, sikit pun tak tergoda...i likkeee...mabeles sungguh sikap Jin ho...weehhuu, ne baru betul orang cakap, dah lah kacak setia pulak tu, errr ada correlation ke kacak = setia??...hmmm whatever!-__-'

Jadilah diri sendiri
Macam Gae In, dia tetap jadik diri sendiri even dalam situasi apa-apapun, even merasakan dia takde kelebihan apa-apa , si jin ho tahu apa kelebihan Gae In...sweet betul...=p,apapun Gae In memang lucu, tak pernah pun berubah jadi orang lain untuk memikat Jin ho, tak perlu, seksi, menggoda...cam si In hee tu...haha=p

Apapun, setelah sekian lama meletakkan ranking full house dalam list, Personel Taste memang setanding dengan Full House, tak boring, kelakar, penuh dengan emosi...memang thumb ups drama korea yang ne...hihiks^_^. Pasal apa full house first ranking lam list saya? pasal tu drama korea yang first saya tengok...hehe 

note: en.azham lagi ensem...muahahah=p

No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign