NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Day 13 – Your views on drugs and alcohol::

24 July 2011

::Day 13 – Your views on drugs and alcohol::

eh eh eh, mentang-mentang dapat reminder emel dari fakulti, rajin pulak haku hupdate..padahal stress...no wonder lah belog huduh ne haku letak 'writing is theraphy'...comel betul-.-', kira update time tertekan, time stress ..gitu?!last-last diri sendiri okei pasal dah dapat terapi kan...okeila dari terapi ngan dadah ke, arak ke...
-_-'see!simple gitu...rasa tak okei, luahkan...takde orang nak dengar, tulis...tu nasiblah ada orang baca ke tak, yang penting kita dah luahkan...lega lah jugak...huhu

so pointnya, drugs and alcohol memang akan memusnahkan hidup seseorang, lambat ngan cepat jelah, kalau yang main layan drug and alcohol tu sorok-sorok, lambat jugaklah orang nak tahu, tang cepatnya bila dah kritikal..dalam sedar tak sedar sekeliling kita, dalam kaum kerabat keluarga kita sekiranya perkara sebegini dibiarkan boleh memusnahkan kebahagiaan dan perhubungan, malah bakal menyusahkan masyarakat sekeliling..
pic source:theaddictiontreatmentcenter.com
Amat menyedihkan bila kebanyakan remaja sekarang sudah kenal dengan benda kotor tersebut...ditambah pula dengan kehadiran produk 'bir halal' mengelirukan umat islam, kadang-kadang rakan seagama kita tanpa segan silu melayan alkohol yang dikatakan halal tu secara terbuka, nampak ada class gitu??!-.-'
yang haram tetap haram, yang meragukan kita tinggalkan...
Kesan dadah?JUVANA ada pengajarannya, ambil yang baik yang buruk kita jadikan sempadan...

Note: i hate smoking people...eh??tetibe lak kan...=p

No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign