NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Paranoid itu perkara biasa???::

21 May 2011

::Paranoid itu perkara biasa???::

haku neh tataulah paranoid ke hape...kalau diikutkan perkataan paranoid maknanya kita ne terlebih-lebih memikirkan bahawa orang lain cuba mengancam kita atau cenderung untuk tidak mempercayai orang secara berlebih-lebih...-_-'
pic source:sasd.k12.pa.us
entahlah kadang-kadang perasaan macam tu pernah jugak sekali sekala menjengah diri yang comel ini ..haha=p....yelah imaginasi diri sendiri kadang-kadang melebih-lebih, padahal takde apa pun, hanya mainan perasaan kita sendiri...dan salah satu punca utama mungkin low self-esteem...i guess la kan, huhu..betul tak?kadang-kadang perasaan sebegitu bagus jugak sebab meletakkan diri kita dalam situasi berjaga-jaga atau berhati-hati dengan keadaan sekeliling...dan kadang-kadang jugak ada buruknya...apapun sama-samalah kita membina keyakinan diri dan percaya dengan diri kita sendiri...usah mencari kekuatan diri dengan orang lain, carilah kekuatan diri kita dalam diri kita sendiri...kadang-kadang yang rapat itu boleh membunuh kita...buat entri ni pasal cite kat 8TV Odd Girl Out...memang banyak moral cerita tu secara tersirat...
pic source: myspace.com
Note: dare to confident

4 comments:

  1. kalau kita tak puji diri kita, siapa lagi nak puji... haaha... jah selalu je buat....

    ReplyDelete
  2. ooo camtu ke paranoid huhu..ok ok control diri

    ReplyDelete
  3. the chekjah:ahaha...commonlah tu...selalu jugak tu wat camtu ...haha, biasalah nak konfiden lebih..hiks






    silampu neon: hehe...agaklah camtulah kot,

    ReplyDelete
  4. ade pro & kontranye kan. tapi jgn tlalu paranoid sgt. payah jugak kang. huuu~

    ReplyDelete



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign