NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Autopost entri bila dikampung, kampung bakal masuk blacklist?::

22 May 2011

::Autopost entri bila dikampung, kampung bakal masuk blacklist?::

eheh, kononnya nak buat autopost bila balik kampung nanti, maklumlah kampung saya sekarang kerap sangat si badigol-bagidol hamba dadah mencurik kabel telefon...sakit hati betul, kadang2 polis kat sana pun tak boleh nak diharap pasal dua kali lima aje dengan badigol2 tu, mana taknya tolong bisness sekali mende2 haram tu..eheh, bukan tuduhan, benar2 berlaku...so nak harapkan sape lagilah kalau dah camtu, rumah haku bernasib baik pasal berjiran dengan jiran yang tak tido malam, kul 2,3 pagi dia suka melepak kat beranda rumah...ehh?camne tau? adelah...haha-_-'...at least dia kadang2 ada report jugak aktiviti apa yang berlaku pada malam-malam buta kat lorong rumah haku tu dekat ayah haku...huhu, even jiran yang satu ne jenis jimat telebih dah terlampau at least dia amik tahu keselamatan jiran sekeliling...^_^, 
pic source:caligari.com
Peristiwa yang paling mengejutkan dekat kampung haku dulu, hampir-hampir berlaku kenduri merogol budak remaja bawah umur, tak tahulah budak tu merelakan atau tidak...tak sempat tangkap sebab dah cabut lari, tinggal budak tu je terkangkang...adeii...dan suspeknya budak kampung jugak... yang sekolah pun tak habes, dan paling best kampung haku pernah tersenarai dalam blacklist place, dululah, sekarang tataulah kot dah dapat balik title hitam tu, grrr...moralnya??entahlah kekadang takut dengan orang2 kampung sendiri, itu pasal haku lebih suka bersikap mushroom bila balik kampung, that the best thing to do in kampung....haha-_-', haku pun pelik nape suka aktiviti cam gitu

Note: tak sabar..pirates best tak?

3 comments:

  1. myself pub balik kampung suka melepak jer kat umah..

    ReplyDelete
  2. bila baca post nie jadi rindu plak nk balik kg huahuahuahauh...

    ReplyDelete
  3. bahaye betul kalau ade kg yang macam tu keadaan nye.. memang kne ati2 r setiap mase camtu.. ish ish

    ReplyDelete



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign