NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Penagih dadah musuh negara juga orang kampung::

11 April 2011

::Penagih dadah musuh negara juga orang kampung::

kampung haku sekarang kalau tak beringat memang nak kenalah...entah dari mane penagih dadah datang tak tahulah...datang buat dajal kat kampung orang, itulah orang kata sepakat membawa berkat...kadang-kadang jadi penyibuk pun perlu untuk perkara-perkara yang perlu<---ayat perlu difahami, hampir sahaja petang tadi berlaku perkara yang tak diingini...entah budak penagih dadah mana memakai kopiah masuk kampung aman damai ne... nasib baik budak-budak kampung haku ne jenis kisah(ai mean budak yang umur 7-12 tahun) tahu samada yang mana orang asing atau tidak..kenal siapa isi kampung..sekarang aktiviti curik kabel telefon dah berkurang, tak macam sebelum ne, sebulan sekali wajib dicurinya (penagih dadahjugak terlibat)...kadang-kadang takut juga sebabnya dikalangan kerabat keluarga ada yang juga berkemungkinan terlibat dalam aktiviti dadah ne, haishh...nak hangin kang takut plak padahnya bila berdepan dengan orang yang semacam hilang akal akibat dadah ne...yang paling ditakutkan sekarang lebuhraya dekat je ngan kampung, so kena berhati-hati juga dengan penunggang motorsikal yang tak dikenali lalu lalang depan umah ne...yelah takut diorang check line ke hape nak mencuri...kesimpulannya berhati-hatilah dimana jua anda berada..(-_____-). kebanyakan kecurian berpunca dari dadah.itu pasallah diorang tak kisah terbunuh ke/membunuh ke asal dapat hisap dadah dari hasil diorang mencuri tu..grrr. Sedih kekadang sebabnya melayu islam yang majoriti terlibat dengan dadah(-___-). apa nak jadilah.
pic source:science.kukuchew.com
Note: dekat pasar borong WCY pun kena berhati-hati sebab perasan seminggu dua ne ada budak muda pakai kopiah dop minta sedekah (actually tu penagih dadah)..ehh cam tau2 plak haku...orang penagih dadah ne kita boleh kenalpasti okei..hehe

No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign