NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Segmen Ben Ashaari: Masihkah kau ingat?::

15 January 2011

::Segmen Ben Ashaari: Masihkah kau ingat?::

Masihkah kau ingat kita berlari-lari, lari ke mana tu?jangan ke Siam sudah!...syahdu plak layan lagu tu kan... mesti en.Ben suka lagu tu kan?hehe...main teka-teka plak...haihhh!first letak header dulu...then fahami kehendak soalan, amik 20minit baca berulangkali, biasa ahh, kot-kot baca lain faham lain...grrrrr(-___-)
err...kalau kira macam nak wat review sikit boleh dalam menjawab soalan, alang-alang menyeluk pekasam, peluang diberi jangan dilepaskan(-___-)

mengimbas kembali saat saat kali pertama korang berblog
2009- Hujung tahun gitu start buat belog ne, URL asal belog ne, http://www.greenapel-wonderful-life.blogspot com. Panjang giler kot, tuan sendiri pun malas nak type. Start buat sebab nak tahu apa sebenarnya dunia belog ne..

2010- Awal 2010 masih ditahap pembelajaran, sekarang pun! dimana awal pembabitan dalam dunia belog ne, masih blurr dan selloww(slow) dalam bab-bab edit, sekarang pun camtu jugak!(T_T). Dan apa yang paling menyerlah setiap entri yang dibuat amat beremosi, mula-mula saya ingatkan belog ne tempat lepas amarah ke apa kan, asal orang baca entri saya jadi baran, asal orang baca jadi bengis, asal orang baca jadi nak marah...i guesslah!Tapi kalau dah ko memang baran ke hape, jangan nak sabitkan belog saya plak...yang tu memang nak kena pelangkung...grrr=p...

Pertengahan 2010 dan awal 2011- mengubah cara penulisan lebih santai dalam meluahkan perasaan serta cuba berkongsi dengan cara yang tersendiri. owh!oOh dan baru perasan kebanyakan entri saya sekarang macam berlawan dengan diri sendiri, ai mean monolog dalaman, negatif dan positif semua bantai je masuk(-___-)

Pahit getir korang buat blog
Paling pahit bila takde mood langsung nak ngadap belog, tapi tu dulu...kira macam buat lah macam mana pun, takmo ngadap belog!takmo ngadap belog!takmooo!!....tapi sekarang yang getirnya bila dah terlebih excited nak ngadap belog, asek nak mengadap aje...time petir berhempas-pulas pun nak ngadap belog....kena petir baru tahu...grrr(--")


Susah senang/ suka duka (double question answered in the same paragraph)
Susahnya pasal belog ne bila idea nak datang...err, bila masa ku tunggu idea datang plak?bukan ke selalu main taip je...huhu, takpe, abaikan...yang senangnya bila dapat ramai rakan blogger yang sporting, support each other, tegur yang mana perlu tegur dan yang penting...i loikkee!err...whatever..punggah soalan suka duka letak dalam soalan ne jugak boleh? ...sebab suka, duka tu dah banyak kot terluah kat dalam belog saya ne...(--")


Mereka yang datang dan pergi ... Blogger pertama yang meninggalkan komen 
Mereka yang datang yang pergi ramai kot, followers belog nelah kan sape lagi? datang baca entri saya kat belog ne, pastu pergi singgah kat belog orang lain plak, terima kasih^_^...Tapi kalau datang tak pergi-pergi, memang tak lain dan tak bukan tuan belog sendiri lah, kalau orang buat camtu boleh digelar obses kat belog saya pulak...eiiyuu!betul tak?...haha=p. Blogger pertama komen Eni noreni dan special guest  saya en.azham, eh tapi en.azham bukan blogger, huhu, abaikan...thanks^_^

Kutukan serta kejian .. Bagaimana korang mendapat inspirasi serta semangat untuk bangkit kembali .. Mereka yang sering memotivasikan korang (triple answered question)
Abaikan sahaja melainkan yang membantu saya memperbaiki penulisan..i will consider..hehe=p... Inspirasi dari en.Ben, dan mereka yang sering memotivasikan saya en.Ben juga dan blogger-blogger lain yang sentiasa memberikan tips-tips yang berguna dalam melayari bahtera blogger ini...ececeh..hehe^_^


Pesanan buat blogger baru/ Link blog yang di follow
Cuba elakkan plagiat, ai mean copy paste, ada orang tak suka, ada yang okei, kalau nak copy jugak kasi backlink sumber...eh betul ke?hehe...saya pun baru belajar juga...apapun be urself even dalam penulisan.. kadang-kadang orang kenal kita melalui penulisan...haihh, entah macam mana lah first impression blogger kat saya...mesti semua negatif je...alahai...terima jelah(T__T). Owh dan saya polo sekadar berkongsi sebabnya dah dia nak berkongsi, saya apa lagi...polo ahh orang nak berkongsi ne, pemurah betul, terima kasih...hehe^_^

Note: Aiiyoo...asal feeling sangat buat segmen ne...panjang lebar lah pulak, terlebih 100 patah...grrr,(--")..nak join boleh klik header kat atas g jenguk en.Ben punya syarat dan soalan. Happy weekends. ^_^

7 comments:

  1. x pernah sempat nk join ben ashari punya slot
    yg ni smp bila blh join?

    ReplyDelete
  2. penaberkala: sampai petang ahad kalau tak silap, joinlah, t free ika g baca review kamu...hehe=)

    ReplyDelete
  3. yuhuu sis!kite pun br blk dr segmen BA.wah suka bc n3 di sini.kite nk lpk kat sofa di atas tu he3..

    ReplyDelete
  4. BL merangkak kemari.. :)

    wow! pjg gak n3.. hihi.. slamat b'blogging yer.. hehe.. :D

    ReplyDelete
  5. aleasara: boleh aje...=)


    udin: hehe, happy blogging too=)

    ReplyDelete
  6. yeah...semoga terus maju jaya dalam dunia blog...

    ReplyDelete
  7. lulu caldina: Thanks lulu, you too.. hope sama2 maju jaya=)

    ReplyDelete



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign