NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Kereta oh kereta!Manual vs auto::

12 January 2011

::Kereta oh kereta!Manual vs auto::

Tadi selepas bangun dari menutup mata..cuba faham ayat disitu!ayat nak berseni...haha...berseni lah sangat.. wekwek=p...okei teruskan bacaanmu...actually saya diganggu satu panggilan oleh roomate sendiri petang tadi...haha, mitak tolong hantar dia kat fakulti...pastu dengan mamai nya salin baju bagai turun bawak keta manual kat s.alam ne setelah meninggalkan dunia manualmotive...ai mean dah lama tak bawak keta manual ye...biasanya sikit-sikit auto, sikit auto...sekali dah time cam gini...terpaksa lah juga(-_-).. disebabkan kawasan Uitm s/alam ne berbukit bakau yang terover bukit bertambah benci ku nak bawak manual...haha=p...apepun tadi memang first time drive kereta kat s.alam ne, manual pulak tu,...kesimpulannya benci! Gudluck roomateku, kamu boleh...eh?..
pic source: byz.org
kalau diceritakan pengalaman memandu kereta memang baru je pandai. Selepas SPM dipaksa mak ayah amik lesen kereta...malangnya dua kali amik sebab tak lulus masa part parking, siap turun gaduh ngan pak cik JPJ nak cakap ku parking dalam kawasan yang ditetapkan...sekali pak cik JPJ tak nak mengalah amik tali inci ukur cermin sisi kereta, makanya kufail!grrr...pak cik saya ingat pak cik sampai sekarang...eh apa motif aku ingat pak cik tu...haha=p...abaikan. 
Elok-elok saya lulus dan dapat lesen P..pergi plak sambung belajar kat kedah dan terengganu, langsunglah ku tak sentuh langsung stereng kereta...sentuh pun takut okei(-_-). Makanya 4tahun lepas dapat lesen, lesen tu tak bawak apa-apa makna kepadaku...adehh, Terima kasih rakan sepengajianku kak yong n kak reen kerana galakkan diri ini yang penakut tahap gaban nak pegang stereng kereta sampai mahu nangis bila orang usik-usik nak suruh ku try bawak kereta...haha=p, menciii...habis saje degree...terus dapat mengajar kat sekolah budak-budak cinonet..ai mean sekolah rendahlah...(--")

Owh, disitulah bermulanya keberanian..actually tak berani pun tapi terdesak...memandangkan mak ayah saya kerja...takkan lah nak pergi hantar saya pergi kerja kan pastu nak hantar adik-adik pergi sekolah lagi..ko tak reti-reti nak senangkan orang lain ke?grr...2 hari sebelum g ngajar, ayah saya ajar balik back to basiclah kan, kata 4 tahun tinggal dunia perkeretaan...haha, bapak garang sangat ayah sendiri jadi sifu, tapi berbaloi, sehari belajar ngan ayah, esok tu dah berani keluar pergi amik adik-adik sekolah, dan menipulah kalau terus terer kan. Hari kedua tu kereta memamposkan dirinya di traffic light, tambah bodoh plak, kereta kat belakang memang rapat gilerr jaraknya, pemandu tu memang tanda soal...maunya dicium bontot kereta...adehh, pengalaman kena hon saya balas balik sekarang...takdelah saya bawak keta sambil bunyikan hon banyak-banyak kali..tu gila namanya...haha..Apapun memandu kereta pada zaman ne amat perlu bagi kaum wanita...At least kita berdikari dalam certain hal, yang selebihnya saje nak bermanja kalau ada driver kat sebelah...haha=p... okeilah panjang plak post ne...menci haku...grrr(-_-)

Note: jom makan^_^...owh!nak sikit?tak boleh!...hehe=p

6 comments:

  1. AppleIjau dah berani.. Yeah!

    ReplyDelete
  2. huhu...best x amek lesen kete??
    as takut lagik na amek...da tua neh...
    adeih..-____-"

    ReplyDelete
  3. As Yusra: tak best, tapi bila dah pandai bawak rasa best...hehe, baik cik As beranikan diri...kita juga yang untung t...Chaiyyokkk=)

    ReplyDelete



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign