NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Itik oh itik, sedap sangatkah?::

16 January 2011

::Itik oh itik, sedap sangatkah?::

Entah hape kenanya malam ne, konon nak tambah kalsium. Jaga kesihatanlah konon kan. Minum segelas anlene then pergi bantai makan mamee perisa itik...actually sebab ngidam nak makan itik ....what the??(-___-). Pastu konon dah balance lah kiranya hidangan harini...grrr!takpelah nak buat macam mana...itik pun nak mengidam kan?...sekali tengok teringat gelagat dioram kat belakang rumah kat kampung, geli sebab tahu apa yang dioram makan...eeeiyuu...tapi bila time teringat nak makan gini...mmm, rasa macam sedap plak itik tu kan?(-___*). Sedap ke tak sebenarnya itik ne...macam takde mende lain dah nak makan gamaknya...grrr
pic source: www.jphpk ~ amacam?ada macam menggiurkan tak?(-__-)
Kamu semua buat apa hujung minggu biasanya?semester ne rasa amat teruk sekali bila first time and ever benci hari minggu...nak layan movie, external D tinggal kat budak adam...grrr, nak ngadap youtube tak pepasal... tak sanggup nak tunggu loading, baik buat peta dunia lagi...sangat tak bermakna! baca buku yang en.azham bagi pun baru bape lapis je yang lepas...  asal baca tertido...what the?

Note: gemops

9 comments:

  1. kalo xde kepala ok kot. kepala tu yg buat tak lalu.

    ReplyDelete
  2. hoh.. megi itik. ajin try.. buleh layan gok hehe.. tapi kalu makey itik masok kicap, jange oyak tu itik kalu dop ami tok makey.. wi ami makey dulu baghu oyat tu itik hehe :D

    ReplyDelete
  3. Daging itik sedap tau! Tak pernah rasa ker?

    ReplyDelete
  4. Bob Merley: haha, tulah, semalam dop tenung gambar tu sebelum upload macam tengok itik tu sedap sangat...sekarang bila tengok, teragak-agak..hehe=)


    mentari senja: nak makan sebab nak tahu rasa macam mane...hehe=)


    ami: haha...oo, jadi keno tunggu ami make perabis dulu, pahtu baru tanyo, eh ami makan itik tak? pastu ami jawab tak memang kena gelak ahh, sebab dah habis sepinggan makan..okei terlebih imagine plak...hehe=)


    logorithm: sedap sgt ke?ika tak pernah makan lagi daging itik, tu yang nak try sangat tu...tapi payah nak cari area s/alam ne yang halal...mungkin tak tahu mana tempat kot nak cari....=)

    ReplyDelete
  5. Ika, try itik panggang di Restoran Cina Muslim al-Munawarah, Jalan Tengku Ampuan Zabedah K9/K, Seksyen 9, Shah Alam.

    ---> http://berita-harian-online.com/medan-rezeki-yusuf-ong/

    ReplyDelete
  6. logorithm: owhh!my goodness, thanks so much for the info... should be try..=)

    ReplyDelete
  7. No problemo, Ika. Cumanya, jangan tengok kepala itik tuh sudah ler. Dia asyik senyum jer. Cuba concentrate kat body itik yang montok tuh. Hehehe...

    ReplyDelete



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign