NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Day 5 – How important you think education is?::

08 January 2011

::Day 5 – How important you think education is?::

Hari ni saya rasa mengada-ngada nak buat “30 Day project”…hehe, sajelah isi masa dari membuta aje keje kan?(--“). So randomness hari ni, saya pick day 5. Aishh…macam mencabar soalan nya..berpeluh ketiak nak jawab…grrr. Soalan diulang ”how important you think education is?”…sila jawab. Berdebar plakk aihh=B

Penting. Eh tak menjawab soalan ke?...(-_-).
pic source: neldras.blogspot.com
Education = info --> knowledge gain--> perspectives of looking at live.

Aisehh..takkan tak faham kot kat atas tu, malas betul nak explain, sebab tak pandai nak terang berjela-jela. Kalau bab merepek berjela-jela, memang terer…hehe=p

Education = lesson of life, unstoppable!

Eceehh..nak buat ala-ala formula lah plak…geli anak tekak wehh…
Actually kalau tanya saya, memang pendidikan tu amat penting, we learned good manners, rights behaviors. Ditambah pula zaman sekarang if takde education memang akan ketinggalan ai mean dari segi career chance. Proses pendidikan berlaku setiap detik kan?…sehingga nafas terakhir..(T_T). Tambahan lagi, secara tak langsung ia membantu kita membina keyakinan diri. Okei dah la…kalau ikut kan mahu taip panjang lagi…tapi dah melalut ngadap youtube layan Michael Buble…hehe=p…daaa. Kamu macam mane?tak mau share ke?hehe…alahai malu plak…

Note: suram je hari ni kan?

5 comments:

  1. abg eq org 'education'...satu bisness yg tak akan mati!

    ReplyDelete
  2. cik cira: yup..really=)

    eqbalzack: yup, indeed!=)

    ReplyDelete
  3. mentari senja; yup, sangat perlu=)

    ReplyDelete



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign