NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::mata dalam dilema~off & on::

05 December 2010

::mata dalam dilema~off & on::

nak jugak...mata pun nak berdelima dilema jugak ke?ya..ya, nak buat macam mana..takmo tutup lagi, kang paksa tutup kang memang tak tertido lah jawapnya...terkelip-kelip, tergolek-golek...tak jadi hape, so dari buat mende alah tak senonoh camtu baiklah mengadap blog...haha=p, bole tak?ala..bolela..mengadelah!

hari ni mende yang paling tak patut dibuat adalah, tertido selepas asar bangun-bangun tu tengok scooby-doo... what da??...nak berblogging cam malas, lepas buat segmen en.Ben terus off lappy layan hindustan..bila plak haku minat depa..takpelah, memandangkan punggung panggung tidak boleh dilawati minggu ini dan seterusnya akibat pokai secara mendadak, masuk gaji terus pokai..ishh, nak marah betul pe'el perangai yang satu ne, entah bila nak menabung, dah tua bangka nanti baru nak terkejang-kejang simpan duit agaknya..demm!!(--")
pss: gambaran secara visual situasi dibawah
oo..kat kelantan hujan sepanjang masa laporan dari en.azham tadi...teringat masa dop makan semeja untuk bersidang membincangkan isu-isu semasa bersama family masa raya haji ritu...ayah saya tetiba senyap masa dop rancak bercerita, macam orang kata eh, malaikat lalu ke...tiba-tiba ayah cakap "eh, apa benda kat batang pokok kelapa tu, besar semacam!" drastik kami semua terhendap-hendap tengok apa benda...macam busut gitu kat pokok-pokok kelapa, sekali cik repunzel mencelah "entah-entah tahun ne banjir besar kot?!, tu yang diorang (merujuk kepada tuan rumah busut itu) dah bersiap-sedia buat rumah kat tempat tinggi'...ayah saya spontan " ahh, sudah, mungkinlah kot, dah lama tak naik air ne" ..mm...entahlah, susah nak jangka, yang penting get ready jelah. 

note: Hujan itu rahmat, tidur itu nikmat(^_^)

No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign