NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Masa ibarat kerdipan mata::

23 December 2010

::Masa ibarat kerdipan mata::

pic source: myorkutglitter.com
Tak agak-agak nak letak pepatah, yelah kalau masa sama ngan emas kompem boleh simpan pat lima tahun pastu tebus ke hape, makin banyak plak dapat, ne kalau dah masa ibarat kerdipan mata, hah!kelip sekali, aihh da satu saat abes?macam tu la penjelasannya..haha=p, nak jugak letak penjelasan tajuk.. mukaddimah orang cakap...(--")

Hari ni, eh asal ko ne sikit-sikit hari ni?ko ingat diari ke?what da? abeh nak cakap hape? okei-okei..nak cakap cepatnya masa, tak sempat nak buat apa-apa, macam ayat semalam je...hehe, kan?kan? Entahlah..tadi lepas balik settlekan urusan mak ngah, anak dia, sepupu sayalah dapat sambung shah alam, kat vokisional <--asal macam pelik eja?ke salah? dia special person but i'm proud coz someone like him boleh survive and independent,  hope so..kat shah alam nanti dia cakap, guna bahasa isyaratlah, nak amik kursus jahitan..minat!!owhh chomell betul, harap dia ada butik sendiri nanti..lebih-lebih plak ko..who knows?kan? Allah bagi kelebihan kat masing-masing, nak guna atau tidak aje..eh, kang da kata terus meleret ntah kemana hala
pic source:ladymariah.wordpress.com~ 
aishh, macam sedap plak megi asam laksa ne...tibe-tibe jugak rasa nak makan(T_T)
Nak cakap tadi, after balik setel urusan saya, naik ke rumah terus g dapur sebab nampak haru biru kat dapur, jadi kesian bila melihat adik-adik kesayangan ngah makan megi, ayah masakkan megi perisa cendawan & ayam<--perlu ke mention?. What the?nak kata tak breakfast, nasi kerabu mak minah dah bantai sebungkus sorang..(T_T), terus tanak nasi siap-siap, i know them..(T_T), tambah plak musim salji ne...grrr, tak boleh lama, sikit-sikit lapar, sikit-sikit lapar...(--")... apa nak buat, mak tidur penat.  Owh mak ayah saya cuti lagi hari ni...bagusnya..sayalah untung...hehe..planning hari ni hanya masak makan dan makan, sejuk kaki! Kalah kat cameron rasa sejuk ne...nak kata hujan tak, cuaca sekarang, biasa ahh..^_^

note: tetiba rasa lapar...grr, makan orang roaarr=p

2 comments:

  1. hehehe...dah lame dah xmkn maggie...dulu ms kecik ske..

    ReplyDelete
  2. aizudin : saya kecik2 dulu xsuka megi, besar2 skang aihh suka plak...hehe

    ReplyDelete



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign