NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::kahwin muda~bahagianya::

02 December 2010

::kahwin muda~bahagianya::

siapa yang takmau kahwin diusia muda kan?semanis kurma ne hah...eh?actually saya sangat kureng rancangan yang ne satu, tak tahulah mengapa...agaga=p, memang bagus lah siapa yang kahwin time muda-muda, fresh, pejal, mantap...semua bagus-baguslah time muda ne..banyak kebaikannya, semua aktiviti boleh buat berdua dengan tenaga yang mantop sekali...enjoy pun berdua..tua-tua nanti anak-anak pun da dewasa...itulah part yang paling berharga, anak boleh jadi teman baik, rakan komunikasi, dan macam-macamlah... namun biasalah ada pro and con nya...bezanya cara masing-masing handle situation...betul tak??
pic source ; misquincemag.com
tak kisah lah kahwin muda ke, kahwin tak muda ke, semuanya ada kelebihan masing-masing...ada yang fikir nak kukuhkan ekonomi dulu, ada yang fikir nak stabilkan kerjaya dulu, ada yang fikir tak perlu terburu-buru... depends!yang penting bersedia atau tidak adalah perkara utama, bersedia dari fizikal dan mental...dalam hidup tanggungjawab bertambah seiring usia dan situasi semasa...hendak atau tidak, perkara yang kita tidak inginkan wajib dilalui, tanggungjawab yang kita tidak minta wajib digalas, nama lagi hamba-NYA...

note : terlebih tidur...(--")

No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign