NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Demand pada musim hujan bak pisang goreng panas::

29 December 2010

::Demand pada musim hujan bak pisang goreng panas::

aihh, sebut pasal pisang goreng, teringat plak cerita en.azham...gelak sorok-sorok(--"), aiih orang kelate panggil goreng pisang, yang belah terengganu pahang tak sure la plak panggil apa...hehe. Namun begitu bukan pasal goreng pisang nak diceritakan disini, nak cerita pasal demands yang tinggi ketika musim hujan ne...sikit je nak letak senarai...
pic source: mattersofservice.com~comel nye payung ne
------------->payung/baju hujan/topi keledar/kereta/  confirmlah orang nak pakai time camne, kalau tak asal sampai sikit dah basah kuyup, asal basah kuyup tak berpayunglah gamaknya.
pss: lebey kurang(--")
---------------------------------------->stokin yang comel dengan corak-corak  yang sedikit tebal dari biasa (yang ne akan biasa dikalangan pensejuk-pensejuk tegar, dimana ianya seakan-akan kelihatan begitu comel jika dipakai dikaki yang mulus atau pun seperti orang yang dalam pantang kalau yang suka pakai kain batik n t-shirt tu...err seakan-akan lah kan? haha gelak kat diri sendiri)
pic source: sweetsmamahappyfamily.blogspot.com~sedapnye, nyum nyum
------->putu halba or putu ubi kayu(yang ne emo sikit, tak faham weh orang melayu ne, kalau yang nak meniaga putu, jiran yang sedepa pun nak meniaga jugak, kalau sedap tak pelah jugak) Ada yang dekat bawah jambatan tendung tu selalu wat haku nak emo, tak reti2 nak meniaga pagi-pagi sikit?ko pehal?sukahati dialah nak meniaga bila, nak buka gerai bila? yang ko emo apesal?err...yelah time kita rasa nak makan, kita g mengadap sekali baru nak panaskan periuk, mane tak emo! terus blah je lah!(--'') Macam ne lah, kalau betul-betul nak meniaga buat cara nak meniaga..hek eleh!bukan ko yang dapat untung pun?okei okei, tahu...saje, kalau setakat hobi je meniaga tu, ko g jual belakang umah ko jelah...eii, marah nampak?haha=p....

Note: macam nak bah aje gaya hujan n angin(--")

No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign