NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::wishlist for anniversary::

15 November 2010

::wishlist for anniversary::

hangguk ko..demand, nak berwish-wish list la plak..anniversary konon!ko ingat apa mende anniversary tu? google jap.

To start with, Anniversary is a Latin word that originated from the word "anniversarius"
 which means turning yearly. 
pic source :http://ggftw.com
tu dia maksud nya, bukanlah apa-apa pun, cuma peringatan kat diri sendiri akan sesuatu perkara setiap tahun pada tarikh tertentu...err saya main cilok meaning yang berkenan aje, banyak g yang len..meraikan sesuatu ye lah tu, makanya adalah saya mengumumkan wishlist saya kepada diri saya sendiri dan en.azham jua.




meringankan beban antara satu sama lain
berharap okei, kita sama-sama menjaga kesihatan diri sebaik-baik mungkin. Nikmat sihat bukan nya selalu, kalau tak beringat, padanlah!makanya target after raya haji..emm asal lepas raya haji?takpe..kita sama-samalah usaha mengurangkan lemak dibadan. Tak banyak pun takpe, sikit pun da okei..hiphip horeyy...agogo, kita boleh en.azham!yeaahhh...


sentiasa berusaha ke arah gemilang dan terbilang (1malaysia)
untuk menceriakan lagi usaha tok jib makanya kita haruslah berusaha dengan tanpa putus asa dengan memberikan performance yang terbaik dalam kerja mahupun jua didalam life long learning, setelah diceramahkan beberapa kali oleh en.azham sendiri, maka marilah kita sama-sama memperbaiki niat kita yang agak menyimpang dari yang asal..semoga sentiasa dilimpah rezeki yang berkat mencurah-curah (usaha pun kena curah jugaklah, harap saje, bulu pun tak hidup di pokok)huu(--")


sentiasa menambahkan kriteria yang ada untuk bakal2 ibu dan bapa
ini haruslah diusahakan, cakap saja langit pun boleh runtuh...haha=p, maka untuk mebentuk generasi yang berkualiti..ehem ehem...ai mean masyarakat yang patuh dan taat kepada agama, keluarga, bangsa, masyarakat dan negara, maka kita sama-sama beramal menuntut ilmu sama ada ilmu dunia atau pun akhirat, err, ilmu parenting termasuk sekali (ini ingatan untuk bakal2 lain jugak) jangan main redah je, tahu2 da kuar sorang...tak berape elok..agaga=p, nanti anak terkontang-kanting


cukuplah tiga, wishlist sebenar..ne pun actual jugak, tapi yang sebenar-benarnya saya akan cuba fikir dulu sebelom dibagitahu kepada en.azham...harap dia tak tersedak nanti..(--")


note : owh, its raining!!

No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign