NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::cara mengetahui tahap kegelian@ kejijikan anda::

14 November 2010

::cara mengetahui tahap kegelian@ kejijikan anda::

hehe, orang ne bermacam cara/gaya nak tunjuk tahap kegelian bila terlihat sesuatu yang meloyakan atau yang kurang menyeronokkan..so kalau nak tahu takat mana tahap kegelian dan keloyaan anda, bolehlah cuba tips dibawah...

1. lihat orang muntah- eeiyuu!! (muka tak tahan loya), so kalau anda takde apa-apa reaksi yang munasabah makanya lihat orang muntah bukanlah apa-apa. Ada orang yang tak boleh tengok orang muntah, kang dialah yang muntah tak pepasal. kalau budak adam memang saya bet dia tak geli tengok orang muntah, siap boleh bagitahu apa isi kandungan muntah tu, bawang ke, nasi ke, eiiiyuuu, kamu ne!(pulas tinga)...

2. tengok binatang yang paling digeruni - ai mean tengok binatang yang kita paling tak suka juga boleh mengesan tahap kegelian kita tahap mana. Contohnya, ada orang yang tak suka dengan lipas..haha, spontan dia lari mencanak tak tentu hala bila binatang tu tiba-tiba muncul..teringat lak kat seseorang, wakaka=p..kalo macam saya, letak je ulat sekor, whatever ulat kecik ke, halus mulus ke, terus rasa nak kuar rumah, balik umah mak bapak terus..haha=p, geli okei, geli..eeee(--")

3. lihat sesuatu yang menjijikkan- contohnya lihat sampah tahap super duper sampah, yang mana orang cakap tak layak dipanggil sampah sebab sangatlah menjijikkan, so kalau anda boleh tengok mende cam gitu, saya takle nak cakap hape la, anda memang kebal dengan mende-mende yang menggelikan lagi menjijikkan..saya tengok darah pun rasa da geli tahap gaban..
apapun banyak mende yang boleh mengukur tahap kegelian/kejijikan tu, bukan apa, suh beringat kang pengsan tak tentu hala, takde orang nak peduli...wakaka=p, tak ke kesian diri...
pic source : whitesatinweddingstationery.co.uk
sori gambar jijik/geli takde....eee

note: jangan lupa menguji tahap anda..

1 comment:

  1. ahahahah...
    perlu ke hyperlink perihal lipas tersebut...
    tapi LIPAS memang sangat menjijikkan...
    euuuuwwwwww~

    ReplyDelete



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign