NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::lega tak brape nak lega::

04 October 2010

::lega tak brape nak lega::


alhamdulillah, yesterday really disaster moment, clash of two presentation, mid term exam hiding behind face of "reflection paper"...but really nice ending..not actually nice but better from the expectation...hehe, whatever! all done!!.....seharian tak makan, hari-hari kejadian memang akan diingati sampai bila-bila...


sehari sebelum (2 OKT 2010)
dari pagi sampai ke malam memerah segala info dan idea, perbincangan secara berterusan  memang memenatkan!!sangat!! emosi masing-masing semua da tak stabil, tambah-tambah si penulis sendiri sampai da berterabur jadual nak ingat, pada hari yang sama 3 OKT 2010, kami semua akan berperang dengan 2 presentation different subject  dan reflection paper (midterm actually, kami semua tertipu..huhu), terus emo!! Dengan confident sekali kami diberitahu reflection paper adalah open book assignment!!!!!argghhhh! maka dengan bangganya kami hanya memfokuskan 95% discussion kepada presentation, maklumlah nak A kan??haha! disebabkan kepenatan otak melampau, maka hanya mampu balik dan tidur sahaja..huhu, sangat sadis!

hari kejadian (3 OKT 2010)
pagi kejadian, pukul 4 pagi terkejut dari tidur sebab mimpi skrip presentation tak buat lagi..tapi bole plak g sambung balik tito, lastnya kul 6 jugak sedar...hoho, memang kelam kabutla. Dengan slides tak print, paperwork tak print, skrip present tak buat lagi...bagus!! (inilah namanya keje last minute!tak penah serik), dalam masa sejam saya siapkan dua skrip present, sambil bersiap-siap, sambil print mende-mende alah sume...akhirnya, dekat kul 9 jugak siap, kelam kabut pergi fakulti dengan sarapan pagi hanya dengan secawan nescaffe, sampai kelas terus bukak article dan segala notes yang perlu tuk prepare reflection paper sambil menunggu geng dato sampai!! Finally geng Dato’ sampai kelas dan announce, okei for this reflection paper there have 3 part, which part dato saleh, dato’ yusoff and dato Qasim, before you answer, please take out all your notes or whatever pieces of info....bla, bla, bla...  masa tu da tak dengar da, shock sangat!masing-masing berpandangan antara satu sama lain...and one of my members say sambil tersenyum sinis, “PREPARE TO BE WORST!!!”.....arghhhhhh!!makanya kami sume menjawab soklan dengan amat tertekan tenang sekali.

After 3 hours bergelut dengan perasaan sendiri dan menjawab soalan sehabis daya, maka berakhirlah separuh penderitaan mental...rest for lunch kami semua kelam kabut prepare baca apa yang patut tuk presentation after lunch hour nanti, perut da tak ingat dan tak mampu nak makan da! selepas arrangement time and group for presentation dengan geng dato’ and prof laila, kami cuba menenangkan diri untuk give the best for the presentation! Da nama lagi mid term tadi marks entah ke mana da...maka wajiblah score yang lain...huhu!! Alhamdulillah, our group get a good response from geng dato’ even selama 20 minit pung pang pung pang kami dikritik dan diterjah bermacam soalan, cool!! haha ....luv uolls lah, saya bagi sangat cemerlang lah kat penilaian pensyarah kat geng dato’.. ehehe, suka-suka!

Then after finish first presentation, saya and few members yang lain yang da present masuk kelas sebelah untuk present subject satu lagi...muka masing-masing da macam tauhu busuk da, haha! Entah apa da jadik lam pale otak memasing,...and last presentation adalah group saya tentang website proposal, our members group memang da tergagap-gagap present petang tu, haha!akan ingatla, otak memasing da cramp! Even feel that our presentation not good in term of communication. Alhamdulillah, our group mendapat pujian dari prof laila dan paling tak sangka our group’s website terpilih untuk dibawa kepada pihak yang sepatutnya. She want propose our website to others member of her to apply the function of our website for masjid in selagor. Sangat bersyukur.. itu adalah hadiah yang paling berharga selepas berhempas pulas berkampung di OTWC hampir seminggu menyiapkan website and paperwork for our final project.

Conclusion :- lega tak berapa lega, groups member assignment kena revise and added fews info plus other assignment waiting to complete by this week...hoho!chaiyyokk

No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign