NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER: ::Dalam hati ada rasa::

20 September 2010

::Dalam hati ada rasa::

pic source; chicken-scratch.ca
Penting!!sekiranya ada hati tiada rasa, letaklah jawatan sebagai manusia okei!wahh!kekasaran la plak, okei ne nak cerita sket pasal orang selfish ne, dalam hidup ne bermacam ragam, yang baik jadikan panduan, yang tak baik jangan sesekali diamalkan, ewwah!. SELFISH, mm ramai orang mengatakan ianya bermaksud sesuatu yang dibuat mempunyai kepentingan tersendiri. Kepentingan tersendiri tu untuk siapa?of course diri sendirilah kan?untuk apa?puaskan hati??enjoy?saja nak testing? Okei, sikap macam ne mintak dijauhi, tau tak selfish tu apa?penting diri sendiri?tau ke maksud sebetulnya penting diri sendiri? okei, aku punya hal lah, yang ko susah hati tu nape?ade aku susahkan ko? Perangai macam ne, sesiapa pun akan ada tanpa disedari, kita tak pernah memikirkan perasaan orang lain, yang kita tahu buat je apa yang kita nak kan? Yelah nama lagi manusia, kita alpa, kadang-kadang sekecil-kecil perkara akan ada kesannya tak kira kepada sesiapa, contoh paling senang, parking area, tempat parking kat shopping mall untuk 3 kereta dijadikan 2 kereta je leh park, dia tak fikir ke orang lain nak parking jugak?ko hengat ko sorang ke bayar tempat parking tu?eh, terkasar la pulak.. Tu yang tangible punya situation, kalo yang intangible punya situation macam mane plak ye??banyak!!perasan nga tak perasan je..pikirlah sendiri^_^

Note : tuan empunya blog pun ade jugak perasaan macam tu!haha(gelak jahat)ko hengat ko tu baik sangat??!!huh..

No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign