NURATIKAHMAT I MALAYSIAN BLOGGER

19 November 2017

::Terapi di Dapur & Skill Memasak::

Kita orang perempuan ne nak tak nak kena tahu memasak..tak pandai memasak takpe, asalkan rajin memasak insyaallah lama-lama pandailah..macam pepatah belakang parang kalau diasah selalu, tajam juga...ewahh, betul ke tidak pepatah tu...behehe


Dulu-dulu pun Ika memang tak pandai, nak buat kuih, uli roti,bakar kek, memang taklah semua masuk dalam kategori baling anjing,mampus anjing...behehe, tapi berkat kerajinan meng'google' dan mencuba buat sekarang bolehlah dikategori 'pandai memasak' awww perasannya ko...bahahah, belum masuk amateur & pro lagilah, yang basic bolehlah..

so bila dah kerap masak, masa memasak pun dah boleh dipendekkan, hihi...dari berjam-jam duduk dapur, dapat dipendekkan ke setengah jam atau 15minit, dah boleh bajet-bajet kalau nak memasak...cuma masalah terbesar adalah menjawab persoalan 'nak masak apa hari ni' kadang-kadang memang no idea, habis idea...


Lagi-lagi bila tanya suami,nak makan apa hari ni? Dapat jawapan tak kisah apa-apa jelah, yg ne memang rumit kan? Beheheh...salute sangat yang kreatif dalam bab memasak, main campak pun sedap, lagi-lagi geng-geng bakers, syokk na tengok hasil masakan diorang, menjejes air liur..

korang yang rasa diri tak pandai masak cukup-cukuplah fikir camtu, I think semua kaum hawa ada kebolehan tersendiri dan skill tu akan datang jika selalu dipraktik..cuba dan cuba, tak jadi yang first time, insyaallah second mesti jadi.. Ok daa

04 August 2017

THE ANOTHER AZRA

Assalamualaikum..setelah sekian lama tidak bersiaran. Entah kemana tuan si penulis belog, sekejap ada takde, kerana kekangan masa mommy bersilat dengan anak-anak, makanya tiadalah sebarang update....melainkan,

asal dapat anak, blog ni hidup..kahkah. semacamkan satu buku planner untuk anak-anak pulak. Perkenalkan anak ke-4, the second Azra in our small family, the official name belum decide lagi. Lahir pada pukul 10.20pagi tepat pada tarikh 1 Ogos 2017. The EDD should be 17/9/2017, tapi perancangan Allah mengatasi segalanya, 33weeks baby dah lahir.

Berat anggaran sejurus selepas keluar 2.4kg, tapi selepas dimandikan the exactly weight just 2.12kg. Alhamdulillah, even it's the worst dan scariest ever labour, at the same time it's the easiest, luckiest ever moment.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~writing is therapy~ Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign